Lavrov: Dağlık Karabağ'da ateşkes kurallarına uyulmuyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile gerçekleştirdiği görüşmede, Dağlık Karabağ’da ateşkese uyulmadığını ifade etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan’ı Moskova’da bulunan Dışişleri Bakanlığı binasında  ağırladı.

Lavrov, Ermeni mevkidaşı Mnatsakanyan ile yaptığı görüşmede basına açıklamalarda bulunarak, “Geçtiğimiz Cuma günü ve Cumartesi  gününün yarısını Azerbaycanlı ve Ermenistanlı mevkidaşımız ile burada  geçirdik. Putin’in girişimleriyle önemli bir anlaşmaya varıldı” dedi.

"Ateşkes kurallarına tam olarak uyulmuyor"

Ermeni mevkidaşına hitaben konuşan Lavrov iki ülke tarafından  imzalanan ateşkes mutabakatını işaret ederek, "Ateşkes kurallarına tam  olarak uyulmuyor" dedi. Lavrov, “Savunma Bakanları’nın da dahil olduğu Azerbaycanlı mevkidaşımız ve sizinle üçlü formatta yaptığımız  anlaşmaların tam olarak uygulanmasının sağlanmasını bekliyoruz” dedi.

Lavrov’un kritik ateşkes anlaşmasından sonra kendilerini savunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Mnatsakanyan, ateşkesin Azerbaycan  tarafından bozulduğunu iddia ederek, ateşkes kurallarının takip  edilebilmesi için bir gözlem mekanizmasının oluşturulması gerektiğini  söyledi.

Kategoriler Gündem
Yorumlar