Levent Yapılandırma'nın sermayesi artırıldı

Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin devredildiği Levent Yapılandırma'nın (LYY) hissedarı üç banka, LYY'nin sermayesinin tamamının ortak alacaklarından karşılanmak üzere, 3.98 milyar TL tutarında ayni olarak artırılmasına karar verildiğini duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

LYY'nin ortakları arasında yer alan Garanti BBVA , İş Bankası ve Akbank açıklamalarını KAP'a yaptı. Yapılan açıklamalarda, kararın 2018 yılı olağan genel kurul toplantısında alındığı ifade edildi.

Ortak üç bankanın hissedarlık oranları artırım sonucu değişmezken; Garanti BBVA'nın doğrudan sahip olduğu payların itibari değeri 11,063 TL'den 881.14 milyon TL'ye, İş Bankası'nın 5,798 TL'den 461.83 milyon TL'ye, Akbank'ın da 17,779 TL'den 1.42 milyar TL'ye yükseldi.

Ayrıca alınan kararlara göre LYY'nin ticaret unvanının da LYY Telekomünikasyon olarak değiştirilmesine karar verildiği ifade edildi.

Akbank, İş Bankası ve Garanti BBVA, LYY sahipliğindeki %55'lik Türk Telekom paylarının satışı amacıyla Morgan Stanley'i yetkilendirdiğini geçen hafta açıklamıştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar