LGS 2022 sınav sonuçları açıklandı

LGS sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. Sınava 48 farklı ilden katılmış olan 193 öğrenci tüm soruları doğru biçimde yanıtlayarak 500 tam puan elde etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

 LGS (LİSELERE Geçiş Sistemi) kapsamında 5 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları "meb.gov.tr" adresinden açıklandı. Adaylar meb.gov.tr üzerinden sınav sonuçları sorgulama ve sıralama öğrenme işlemlerini gerçekleştirebilmekteler. LGS çerçevesinde sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanları ile geçen yılki yüzdelik dilimleri e-okul üzerinden erişime açıldı.

2022 LGS sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. Başvuruların tüm 8'inci sınıf öğrencileri için otomatik olarak alındığı sınava 1 milyon 31 bin 799 öğrenci girdi ve katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti. Sınav sonuçları ile birlikte 'Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu' da yayımlandı. Yürütücülüğünü Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı raporda, öğrencilerin merkezi sınavda aldıkları sonuçlar ayrıntılı olarak incelendi, sınavdaki alt testlere ait dağılımlar değerlendirildi ve testin psikometrik özellikleri hakkında detaylı sonuçlara yer verildi.

LGS kapsamındaki merkezi sınava katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı, öğrencilerin yaklaşık yüzde 10'u, 400-500 puan aralığında yer aldı.

Adaylar sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı resmî internet adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini girdikten sonra görüntüleyebiliyor.

LGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Kategoriler Gündem
Yorumlar