Logo Yazılım hisse senedi yorum ve grafikli analiz

Oyak Yatırım, Logo Yazılım için hedef fiyatını 70,50 TL'den 84,50 TL'ye yükseltti, tavsiyesini 'endekse paralel getiri' olarak korudu. Analizde, 'Finansalların hisse performansını kısa vadede destekleyeceğini  düşünüyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oyak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"LOGO 3Ç20 finansallarında TL120mn ciro (yıllık+%30), TL42mn FAVÖK (+%21) ve TL31mn net kar (+%55) açıkladı. Ciro ve FAVÖK piyasa  beklentisini %2, net karsa kuvvetli finansal gelirler ve yıllık bazda  düşen efektif vergi oranı sayesinde %7 aşmıştır.

Marjlarının göreceli  yüksekliği ve konsolide finansallardaki ağırlığı açısından Türkiye  operasyonlarındaki müşteri kazanımı ve e-devlet katkısı finansalları  desteklemiştir.

Türkiye operasyonlarında ciro büyümesi %32 olurken  VAFÖK marjı 3Ç19’daki %48’den %47’ye gerilemiştir. Romanya  operasyonlarındaki satış daralmasının EUR bazında yıllık olarak %8  olduğu hesaplanmaktadır ve FAVÖK marjı nispeten yüksek bazlı %23’ten %18’ gerilemiştir. Logo, prezentasyonunda yıllık beklentilerini  paylaşmamıştır. Şirketin telekonferansı bugün 17:00’dedir.

Finansalların hisse performansını kısa vadede destekleyeceğini  düşünüyoruz. Hisse için uzun vadeli Endekse Paralel Getiri tavsiyemizi  koruyoruz. Zorlu bir yıl olmasına rağmen kuvvetli 2020 operasyonel  performansı ve net nakit pozisyonunun daha da güçlenmesinin etkisiyle  hisse başına revize hedef fiyatımız TL84.50’dir. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar