Mahkemenin Koza İpek kararı temettü ihtimalini artırdı

Koza İpek Holding davasının bugünkü oturumunda mahkeme, Koza İpek Holding bünyesindeki şirketlerde yargılanması tamamlanan sanıklara ait hisselerin devlet kontrolüne geçmesine karar verdi. İş Yatırım, söz konusu gelişmenin şirket hisselerinde temettü ihtimalini güçlendirdiğinin altını çizdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bugün görülen Koza İpek davasında karar çıktı. Mahkeme, sanıklar, Cafer Tekin İpek, Melek İpek, Ebru İpek, Şaban Yörüklü ve Ali Serdar Hasırcıoğlu'nun kayyum yönetiminde bulunan Koza-İpek Holding bünyesindeki payları oranındaki hisselerinin müsaderesine hükmetti.

Söz konusu gelişmeyi halka açık olan ve kayyum tarafından yönetilen Koza hisseleri nezdinde değerlendiren İş Yatırım, şu analizde bulundu:

"Koza İpek Holding davasının bugünkü oturumunda mahkeme, Koza İpek Holding bünyesindeki şirketlerde yargılanması tamamlanan sanıklara ait hisselerin müsaderesine hükmetti. Sahiplik durumunun netleşmesi şirketin genel kurul toplayabilmesine, temettü kararı alabilmesine imkan verecektir. "

KOZAL VE KOZAA HİSSELERİNDE SON DURUM?

Öte yandan mahkeme kararı sonrası borsada işlem gören Koza Altın –KOZAL- ve Koza Madencilik –KOZAA- hisselerini pozitif etkiledi. Saat 13.45 itibariyle KOZAL hissesi yüzde 1,20 primle 80,30 liran alıcı buluyor. KOZAA hissesi ise yüzde 3’ü aşan primle 10,80 liradan işlem görüyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar