Martı GYO, sermayesini 330 milyon TL'ye çıkarttı

Martı GYO sermaye artırım sürecini başarıyla tamamlayarak sermayesini 330 milyon TL'ye çıkarttı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Martı Grubu'nun payları Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerinden Martı GYO, 110 milyon TL olan sermayesini yüzde 200 oranında bedelli olmak üzere 220 milyon TL nakden artışla 330 milyon TL'ye yükseltti.

Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da kalan payların satışı tamamlanarak,  sermaye artırımına gösterilen talebin sonucu olarak 4,6 milyon TL emisyon primi oluştu ve bu sermaye artırımı sürecinde Martı GYO'ya 225,6 milyon TL'lik nakit kaynak girişi sağlandı.

Sermaye artırımından elde edilen bu kaynak Martı Grubu ile Denizbank  arasında imzalanan 2030 vadeli yapılandırma anlaşması kapsamında 160  milyon TL'lik (Yaklaşık 18,7 milyon ABD Doları) ödeme yapıldı.

Pandeminin turizm sektörü üzerindeki olumsuz etkisine rağmen  geçtiğimiz iki mali yılda da kar açıklayan Martı GYO'nun sermaye  artırımı sonrası 31.03.2021 dönemli finansal tablolarında yer alan  kısa ve uzun vadeli borçlar toplamı 503 milyon TL'den dönem içindeki  değişimler dikkate alınmaksızın yaklaşık olarak 286 milyon TL'ye  inerken, özkaynakları ise 492 milyon TL'den yaklaşık olarak 717 milyon TL'ye ulaştı.

Böylelikle Martı GYO'nun 1,0 civarında seyreden Borç / Özkaynak oranı,  sermaye artırımı sonrası 0,45 seviyelerine kadar inmiş oldu.

Portföyünde Kemer'de 90 dönüm arazi üzerinde 1.200 yataklı Martı Myra Hotel ve Marmaris Orhaniye'de yer alan 450 yat kapasiteli Martı Marina  gibi Türk turizminin önemli tesislerini bulunduran Martı GYO'nun  bilanço büyüklüğü ise 1 milyar TL seviyesine ulaşmış oldu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Türk ekonomisinin yarım  yüzyılı aşkın süredir en önemli  yatırımcılarından olan Martı Grubu, finansal ve operasyonel yeniden  yapılanma programı kapsamında,  yatırımcılarının teveccühü neticesinde Martı GYO'da gerçekleştirmiş olduğu bu başarılı bedelli sermaye  artırımı ile, 54 yıldır olduğu gibi Türk turizmine aynı heyecanla  hizmete devam ederken, pandemi sonrası dünya genelinde seyahat  endüstrisinin kazanacağı ivmeye paralel oluşacak büyüme olanaklarını  değerlendirebilmek adına konumunu güçlendirmiştir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar