MB kararı sonrası Dolar'da sert yükseliş

Türk lirası, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasının ardından haftaya ortalama yüzde 2'nin üzerinde kayıplarla başladı... Türk Lirası, görev süresi 2020'de dolacak olan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınarak yerine yardımcısı Murat Uysal'ın atanmasının ardından haftaya keskin değer kayıpları ile başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk Lirası, görev süresi 2020'de dolacak olan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınarak yerine yardımcısı Murat Uysal'ın atanmasının ardından haftaya keskin değer kayıpları ile başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan haftasonunda Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'yı görevden alırken, basında yer alan haberlere göre defalarca faiz indirmesi gerektiğini söylediklerini ancak kendisinin gereğini yapmadığını ifade etti.

Cuma günü 5.6345'ten kapanan dolar/TL gece 5.8245 ile 25 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyeye yükseldikten sonra bu sabah 5.75'in üzerinde işlem görüyor.

6.50'nin üzerinde çıkan euro/TL ise şu sıra 6.46'ın hemen üzerinde yer alıyor.

Piyasalar S-400 konusundaki gelişmeler ve ABD ile ilişkilerin yanı sıra Fed'den faiz indirim beklentileri nedeniyle küresel bazda zayıflayan doların ve sert gerileyen küresel tahvil getirilerinin seyrini de izliyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar