Medical Park hisse değerlendirmesi

Ak Yatırım, Medical Park için 20 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu. Raporda, şirketin net borcunun çeyrek bazda yüzde 2,6 düştüğünün altı çizilerek, 2020 hedeflerine dikkat çekildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Medikal Park -MPARK- 4Ç19’da 83 milyon TL net kar açıkladı (bizim beklentimiz 48 milyon TL zarar, piyasa ortalama beklentisi 18 milyon TL zarar).

Net karda yaşanan sapmanın nedeni Maltepe hastanesi satın alınmasından kaynaklanan 76 milyon TL değerinde şerefiyedir.

Ciro yıllık yüzde 12 artışla 4Ç19’da 988 milyon TL olurken (bizim beklentimiz 980 milyon TL, piyasa ortalama beklentisi 971 milyon TL), düzeltilmiş FAVÖK yıllık %45 artışla 157 milyon TL (bizim beklentimiz 160 milyon TL) ve FAVÖK marjı %15,9 oldu.

Net borç çeyrek bazda yüzde 2,6 düşerek 1,465 milyon TL oldu. Yönetim 2020 yılı hedeflerini açıkladı %18 ciro büyümesi ve %25 düzeltilmiş FAVÖK artışı. Hisse için 12 aylık hedef fiyatımız 20 TL ile “Endeksin Üzerinde Getiri” beklentimizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar