Medical Park'ın hastane devir alım haberi hisseyi nasıl etkiler?

İş Yatırım Uzman Yardımcısı Ezgi Akalan, MLP Sağlık tarafından devir alınan Medisis Hastanesi'nin Medical Park’a devrini hisse açısından değerlendirdi. Raporda, bu devrin şirket açısından ek bir yatırım maliyetinin olmadığının altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konuyla ilgili rapor şu şekilde:

"Medical Park, Ankara Keçiören'de bulunan Medisis Hastanesi’ni devir almak üzere sözleşme imzaladığını açıkladı. Devir alım  sözleşmesi, hastane ruhsatının Medical Park'a transferi, hastane bina  ve medikal ekipmanlarının da uzun vadeli kiralanmasını kapsamaktadır.

Hastane hâlihazırda faaliyette olup, herhangi bir ek yatırım harcaması öngörülmemektedir. Hastanenin kısa sürede grubun en iyi performans gösteren hastaneleri arasında yer alması beklenmektedir. Geçtiğimiz çeyrek devralınan Maltepe Hastanesi'nin devralınma sürecine benzer  şekilde, şirketin yılın ilk çeyreğinde şerefiye kazancı (nakit  karşılığı yok) elde etmesini bekliyoruz. Hastanenin devralınması beklenti dahilinde olduğu için olası bir olumlu etki sınırlı  kalabilir."

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar