Mercan Kimya'nın MERCN halka arzında dikkat çeken detay

20-21 Mayıs tarihlerinde talep toplama süreci gerçekleştirilen Mercan Kimya'da halka arz büyüklüğü 162,6 milyon TL olarak kaydedildi. Verusa Holding ve VerusaTürk Girişim Sermayesi yüzde 5,4; Atlas Menkul Kıymetler ve Metro Yatırım yüzde 5,15 ve Investco Holding de yüzde 5,04 pay edindi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Halka arz edilen payların yüzde 77,5'i bireysel yatırımcılara giderken, yurtiçi kurumsallara yüzde 22,5'lik pay ayrıldı.

Mercan Kimya, halka arzdan 162,6 milyon TL'lik kaynak sağladı.

Şirketin 20-21 Mayıs'ta talep toplama süreci gerçekleşen halka arzına ilişkin sonuçları Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlandı. Buna göre 1 TL nominal değerli payların halka arz fiyatı 8,81 TL olurken, toplamda 18,5 milyon TL nominal değerli pay satıldı. Bunun sonucunda toplam halka arz büyüklüğü 162,6 milyon TL oldu.

Halka arzda 69 bin 245 yurtiçi bireysel yatırımcı halka arz edilen payların yüzde 77,5'ini alırken, 15 yurtiçi kurumsal yatırımcı da yüzde 22,5'ini edindi.

5 kurum yüzde 5'den fazla pay aldı
Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan ayrı bir açıklamayla halka arzda yüzde 5'in üzerinde pay alan yatırımcılar da açıklandı. Buna göre Verusa Holding ve VerusaTürk Girişim Sermayesi yüzde 5,4; Atlas Menkul Kıymetler ve Metro Yatırım yüzde 5,15 ve Investco Holding de yüzde 5,04 pay edindi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar