Merkez Bankası başkanı kim olacak? - 01 Şubat 2016

19 Nisan'da görev süresi dolacak olan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı yeniden Merkez Bankası Başkanlığına atanacak mı?... Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın görev süresi 19 Nisan'da dolacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın görev süresi 19 Nisan'da dolacak. FED'in faiz artırma süreci başlatmasının ardından gündeme gelen tek çeşit faiz söylentilerine "faiz koridorunda sadeleştirme için erken" diyerek son noktayı koyan Başçı’nın koltuğunu koruyup koruyamayacağı merakla bekleniyor.



Ekonomi yönetiminden edinilen bilgiye göre, Başçı’nın yeniden Merkez Bankası Başkanlığına atanması zayıf da olsa ihtimal dahilinde. Başçı, daha önce yeniden bu göreve gelip gelmeyeceği konusundaki soruları yanıtlarken, "Görevden kaçmam" demişti. 



Ancak Merkez Bankası Başkanlığına banka içerisinden bir ismin geçme ihtimalinin güçlü olduğu ifade ediliyor. Bu isimler arasında Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Murat Çetinkaya ile Banka Meclisi ve Para Politikası Kurulu Üyesi  Ahmet Faruk Aysan Öne çıkıyor. 1976 doğumlu Çetinkaya, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve çift anadal programı kapsamında aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunu. Çetinkaya, 29 Haziran 2012'den bu yana Merkez Bankası Başkan Yardımcısı. Ahmet Faruk Aysan ise Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. University of Maryland College Park'ta yüksek lisanını ve doktorasını tamamladı. 2008 yılında doçent oldu. 3 Kasım 2011'den bu yana Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi, 21 Kasım 2011'den itibaren de TCMB Para Politikası Kurulu Üyesi. Aysan ayrıca London School of Economics and Political Sciences (LSE) European Institute bünyesinde kurulan Contemporary Turkish Studies kürsüsünde TCMB adına danışma kurulu üyeliğini de sürdürüyor. (Para Dergi)


Yorumlar