Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. TCMB piyasa beklentilerine paralel biçimde politika faizini yüzde 19 seviyesinde sabit tuttu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Karar metninde Nisan Enflasyon Raporu'nda yer alan tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar para politikasındaki mevcut duruşun sürdürüleceği ifade edildi
Merkez Bankası politika faizini yüzde 19 seviyesinde tuttu.

Bloomberg HT anketine katılan ekonomistlerin beklentisi faizin yüzde 19'da sabit tutulacağı yönündeydi.

Karar metninde Nisan ayındaki enflasyon raporunda yer alan tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar para politikasında mevcut duruşun korunacağı ifade edildi.

Nisan ayı enflasyon raporunda Merkez Bankası enflasyonun, yüzde 70 olasılıkla, 2021 yılı sonunda orta noktası yüzde 12,2 olmak üzere, yüzde 10,0 ile yüzde 14,4 aralığında gerçekleşeceğini tahmin etmişti.

Ekonomistler Nisan ayı enflasyon raporuna atıf yapan bu mesajın faiz indirimlerinin beklendiği kadar erken olmayacağı yönünde bir mesaj olduğuna dikkat çekti.

Ekonomist Haluk Bürümcekçi karara ilişkin değerlendirmesinde bu açıklamanın eklenmesinin faiz indirimlerinin beklendiği kadar erken olmayacağı algılamasını güçlendirdiğini vurguladı.

Karar metninde "Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizi, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edilecektir." vurgusu da korundu.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar