Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek?

Türkiye piyasalarında nefesler tutuldu ve saat 14’te açıklanacak Para Politikası Kurulu kararına odaklanıldı. Analistler politika faizinin yüzde 10,25’ten yüzde 15’e çekilmesini bekliyor. Peki olası olumsuz ve olumlu senaryolarda piyasasının tepkisi ne olur?

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye ekonomisi bugün yapılacak Merkez Bankası’nın son zamanlardaki en kritik Para Politikası Kurulu toplantısına kilitlendi.

Son iki gündür hisse senedi piyasasında yaşanan satış ve TL’deki değer kaybı dün yerini yükselişe bırakırken analistler 1 Kasım’dan buyana hisse senedi piyasasına giriş yapan 5 milyar liralık yabancı girişinin devamının gelebilmesi için PPK’dan çıkacak kararın çok önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Analistler politika faizinin yüzde 10,25’ten yüzde 15’e çekilmesini bekliyor. Peki olası olumsuz ve olumlu senaryolarda piyasasının tepkisi ne olur?

İŞTE OLASILIKLAR VE PİYASANIN TEPKİ BEKLENTİSİ

İntegral Yatırım konuyla ilgili şu analizde bulundu:

TCMB toplantısı öncesinde Banka hisselerinde önceki gün satışlar görülürken, dün alımların tekrar güçlendiğini izledik. Endeks %2.8 gibi sert bir yükseliş gösterdi. Bugün PPK toplantısı yapılacak. Piyasa 400-500 baz puan artış beklerken, aynı zamanda sadeleşme de bekliyor.

Kurum olarak beklentimiz 475bps faiz artışı, sadeleşme ve BDDK ve Maliye Bakanlığından kolektif açıklamaların gelmesi yönünde. Beklenti altında atılacak bir adım sonrasında Borsada satış ve dolar kurunda yükseliş beklenirken, beklentilerin karşılanması durumunda ise piyasalardaki pozitif hava devam edecektir. Başta banka hisseleri olmak üzere borsadaki yükseliş sürebilir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar