Migros MGROS hisse senedi yorumu grafik ve teknik analizi

Oyak Yatırım, Migros için hedef fiyatını 50 TL olarak korudu, tavsiyesini 'endeks üstü getiri'ye çıkardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oyak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Migros, beklentilere paralel gelen operasyonel sonuçlarına rağmen 213mn TL’lik Makedonya operasyonlarının satışı kaynaklı gelirle 210mn TL kar açıklamıştır.

Rakam, piyasa net kar beklentisi olan 16mn TL’nin  üzerindedir. Makedonya’dan çıkışla düzeltilmiş 2020 finansallarına  göre şirket ilk çeyrekte %21 artışla 7.69milyar TL ciro, %20 artışla 605mn TL FAVÖK, ve 210mn TL net kar (1Ç20 net zarar TL132mn)  açıklamıştır.

FAVÖK marjı geçen seneye paraleldir. Kur kaynaklı  gelirlerin de katkısıyla net finansal giderlerde azalma söz konusudur.

2021 FAVÖK beklentimizi %6 artırarak 2.77 milyar TL’ye çektik, revize  net kar tahminimiz olan 411mn TL tek seferlik gelirle düzeltilmiştir.

Makro revizyonlar ve tahminlerimizde yaptığımız güncellemeyle hisse  için hisse başına 50TL hedef fiyatımızı koruyor, tavsiyemizi %33’lük  yükselme potansiyeli sebebiyle Endek Üzeri Getiri’ye yükseltiyoruz. Şirketin sonuçları hakkındaki telekonferansı bugün 16:00’dadır. Hafif  pozitif."

Analizin tamamı için:

https://www.oyakyatirim.com.tr/Reports/DownloadFile?fileUrl=gunluk_bulten_20210506.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar