Migros MGROS hisse senedi yorumu grafik ve teknik analizi

Deniz Yatırım, Migros hissesi için 50,42 TL hedef fiyatla 'al' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Şirket tarafından 5 Mayıs 2021 KAP açıklamasında, Migros ve CarrefourSA arasında akdedilen sözleşme uyarınca CarrefourSA'ya ait Adıyaman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hatay, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Van illerinde işletilmekte olan 34 adet mağazanın
(32.048 m2 net satış alanı) kiracılık hakkının ve söz konusu mağazaların tamamının demirbaşları ile birlikte toplam 26 milyon TL + KDV bedelle Migros’a devredileceği, mağaza adedi ve nihai devir bedelinin devre ilişkin gerekli işlemlerin tamamlanmasını müteakip belirlenerek kamuoyuna duyurulacağı belirtilmişti.

Sözleşme konusu 34 mağazanın tamamı 14 Haziran 2021 tarihi itibarıyla
Migros’a devir ve teslim edilmiş olup, nihai devir bedelinde bir değişiklik olmamıştır. Sözleşmeye konu mağazalarda çalışan personelin kıdem tazminatı ve yıllık brüt izin yükümlülükleri ile birlikte Migros’a geçişi yapıldığından CarrefourSA'ya 8,1 milyon + KDV ödenmiştir.

Hatırlatmak gerekirse, 1Ç21 sonuçlarının ardından yapılan açıklamada Şirketin toplamda 2.330 mağaza sayısı ve 1.573 milyon m2 satış alanına ulaştığı belirtilmişti. Mağaza devir haberinin daha önceden bilindiği ve kamuoyu ile paylaşıldığı için açıklanan haberin hisse performansı üzerinde önemli bir etkisinin olacağını düşünmüyoruz. Hisse içn 12 aylık hedef fiyatımız olan 50.42 TL’yi AL tavsiyesi ile korumaya devam ediyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar