Migros'un Carrefour hamlesinin hisseye etkisi

Yapı Kredi Yatırım, CarrefourSa’nın işlettiği 34 mağazanın Migros'a devri sonrasında şirket için 50,5 TL hedef fiyat 'AL' tavsiyesini sürdürdü. Değerlendirmede, 'Bu satın almanın Migros’a yaklaşık %1-%3 arası metrekare genişlemesi sağlayacağını düşünüyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ayrıntılar şu şekilde:

"Migros ile CarrefourSa, CarrefourSa’nın işlettiği 34 mağazanın devri konusunda anlaşmaya vardı.

Anlaşmanın tutarı başta olmak üzere, ilgili 34 mağazanın metrekare büyüklüğü/türü gibi bilgiler de paylaşılmadı. Bununla birlikte, gelişmeyi Migros açısından, şirketin süpermarket alanındaki açık ara liderliğini daha da perçinlediği için olumlu karşılıyoruz ve piyasa tepkisinin de bu yönde olmasını bekliyoruz.

Bu satın almanın Migros’a yaklaşık %1-%3 arası metrekare genişlemesi sağlayacağını düşünüyoruz, ki bu bizim 2021’in tamamı için öngördüğümüz büyümenin yarıdan fazlasına isabet etmektedir.

Öte yandan, söz konusu işlemin büyüklüğü dikkate alındığında, herhangi bir çağrı yükümlülüğü doğurmasını beklemiyoruz.

Son olarak, Migros için 50.5 TL hedef fiyatla “AL” önerimizi yineliyoruz ve 2021 yılının da şirket açısından 2020 yılı gibi güçlü ve karlı büyümeye işaret edeceğini bekliyoruz"

MGROS MIGROS TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 414.5
Satış 414.75
Değişim 5.75%
Son Değer 414.75
En yüksek 417.75
En düşük 411
Haftalık Değişim -5.0915%
Aylık Değişim -15.9148%
Yıllık Değişim 23.8059%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar