'Milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok' demişti

Yıldız Holding, Padis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in zincir marketler ve fiyatlarla ilgi soruya 'Milletin aklıyla alay etmeyelim' açıklamasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt olarak algılanmasının art niyetli olduğunu belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yıldız Holding’den yapılan açıklamada, Murat Ülker’in zincir  marketlerdeki fiyat tartışmalarına ilişkin söylediklerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir cevap niteliği taşıdığına yönelik yorum ve  iddiaların kesinlikle art niyetli olduğu belirtildi.

Yıldız Holding’den yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in basın buluşmasında bir  gazeteciye verdiği yanıt sonrası, kamuoyunda bilgi kirliliğinin ve  yanlış anlaşılmaların önüne geçme zorunluluğu doğmuştur.

Murat Ülker’in basın mensuplarının zincir marketlerdeki fiyat  tartışmalarına ilişkin değerlendirmesi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerde denetimlerin artacağına yönelik  açıklamasıyla yakın veya uzak bir ilgisi bulunmamaktadır.

Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından günler önce yapılan bu  değerlendirmenin  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir cevap  niteliği taşıdığına yönelik yorum ve iddialar kesinlikle art  niyetlidir.

Murat Ülker, çok daha önce yapılan toplantıda Yıldız Holding perakende  grubunun enflasyon rakamlarının altında bir fiyat politikası  izlediğini vurgulamış ve mesnetsiz fahiş fiyat uygulayan marketlerin  ve üreticilerin denetlenmesinin enflasyonla mücadelede en etkili  yöntemlerinden biri olacağını ifade etmiştir. Kamuoyuna saygıyla  duyurulur” denildi.

Murat Ülker ne demişti?

Zincir marketler ve fiyatlarla ilgi soruyu Murat Ülker şöyle cevaplamıştı;

"Ben diyorum Türkçe konuşalım. Enflasyon var diyor bu niye zam yapmış diyor. Ben diyorum ki ya fiyat artışları var ortalaması bu. Bu ne oranda zam yapmış. Bunu sorunca zaten cevabı çıkıyor. Yani milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok. Herkes akıllı herkes bakkala gittiği zaman kim kaç para biliyor. Ve herhangi bir fahiş fiyat varsa asla satılmıyor öyle bir şey yok. Millet aptal mı? Mesela ne oldu patateste. Patates hiç satılmadı niye? Patatesin çoğu bu hamburgercilerde, büfecilerde satılırdı. Bu satılmayınca dağ taş patates oldu. Şimdi tekrar açılıverince de, patatesler bozuldu tabi, patates yok oldu şimdi de. E tabi var yok yaparsan bunun fiyatı da aşağı yukarı oluyor. Ya bu memleketin bir planlamacısı yok mu? Mesela bizim sektörü regüle eden Sağlık Bakanlığı var Tarım Bakanlığı var Sanayi Bakanlığı var, Enerji Bakanlığı var. Biz hepsine bağlıyız".

Kategoriler Gündem
Yorumlar