Milli Piyango ihalesi sonuçlandı

Türkiye Varlık Fonu ile Sisal - Şans Ortak Girişimi arasında Milli Piyango şans oyunlarının düzenlenmesine yönelik 10 yıl süreli sözleşme imzalandı. Öte yandan Milli Piyango lisansı Türkiye Varlık Fonu'nda kalmaya devam edecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından bugüne kadar Milli Piyango İdaresi’nce düzenlenen şans oyunları için yürütülen teklif alma süreci tamamlandı ve en iyi teklifi veren Sisal - Şans Ortak Girişimi ile sözleşme imzalandı.

TVF'den yapılan açıklamaya göre, TVF ile Sisal - Şans Ortak Girişimi arasında Milli Piyango oyunlarının düzenlenmesine yönelik sözleşme imzalandı. Gelir paylaşımı esasına dayanan 10 yıl süreli sözleşmeye göre, Demirören Holding iştiraki olan Şans Dijital ve İnteraktif Hizmetler Teknoloji Yatırım AŞ'nin yüzde 51 ve İtalyan Sisal S.p.A'in yüzde 49 katılımıyla kurulan Sisal - Şans Ortak Girişimi, Milli Piyango'da elde edilen hasılatı 2020 yılı için en az 9 milyar 320 milyon TL'ye çıkarmayı taahhüt etti. 2018'deki hasılat ise 3,4 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Sisal - Şans Ortak Girişimi ayrıca her yıl hasılatı sözleşmede belirtilen oranlarda artırmakla da yükümlü olacak. Yeni modelle Milli Piyango'nun cirosu sadece ilk yılda yaklaşık 3 katına çıkarken maliyetler de azalacak. Sisal - Şans Ortak Girişimi, operasyonları bayi komisyonları da dahil olmak üzere yüzde 9,5 komisyon oranıyla yürütecek. Ayırca bayilerin hem sayısı ilk iki yılda 10 bine çıkacak, hem de gelirleri artacak.

Sisal - Şans Ortak Girişim Grubu'nun sözleşmeye göre en geç 9 ay içerisinde devralacağı operasyon Milli Piyango, Hemen Kazan ve Sayısal oyunlarını kapsıyor.

Milli Piyango lisansı Türkiye Varlık Fonu'nda kalmaya devam edecek

Açıklamaya göre, Milli Piyango lisansı 2017'de 49 yıllığına Türkiye Varlık Fonu'na devredilmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda Milli Piyango'nun özelleştirilmesi yerine, hasılat paylaşımı modeliyle hizmet alınmasının kamuya en yüksek faydayı sağlayacağı sonucuna varıldı. Bu modelle Milli Piyango lisansı Türkiye Varlık Fonu'nda kalmaya devam edecek ve 10 yıllık sözleşme süresi sonunda kamuya en yüksek fayda sağlayacak şekilde model tekrar değerlendirilecek.

Bu doğrultuda şubat ayından itibaren Türkiye'de bu sektörde faaliyet gösteren şirketlerin yanı sıra ABD, Çekya, Çin, İngiltere, İtalya, Lübnan, Malezya ve Yunanistan’dan dünyanın önde gelen operatörleri ile görüşmeler yapıldı. 22 Haziran'da başlayıp 9 Ağustos'ta biten teklif toplama sürecinde Sisal - Şans Ortak Girişim Grubu, Doğan - Intralot Ortak Girişim Grubu, SAZKA Group a.s. ve IGT Austria GmbH firmalarından toplam 11 teklif alınmıştı.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar