MNG'den siber saldırı açıklaması

MNG Kargo Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Barış Kaya, siber saldırı hakkında yaptığı açıklamada “Beraber çalıştığımız  kurumsal bir firmaya sızma gerçekleşiyor ve gönderi yapılan şifrelerle o firmanın datalarına saldırı oluyor. Dolayısıyla, bizim birlikte  çalıştığımız kurumsal firmaya sızmış oluyorlar. Burada tüm verilerimizin çalındığı iddiası doğru değil.” ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BloombergHT'den Cem Nur Karaca'nın haberine göre MNG kargo Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Kaya verilerin çalınmasına ilişkin açıklama yaptı:

Kaya, MNG kargoya ait tüm verilerin çalındığına ilişkin iddiaları yalanlayarak konuyu şu sözlerle açıkladı:

“Bizim birlikte çalıştığımız kurumsal müşterilerimiz bulunuyor. Bu müşterilere özel şifreler tahsis ediyoruz. O şifrelerle gönderim yapabiliyorlar. Beraber çalıştığımız kurumsal bir firmaya sızma gerçekleşiyor ve gönderi yapılan şifrelerle o firmanın datalarına saldırı oluyor.

Dolayısıyla, bizim birlikte çalıştığımız kurumsal firmaya sızmış oluyorlar. Burada tüm verilerimizin çalındığı iddiası doğru değil. Biz tüm kurumsal müşterilerimize bilgilendirme yaptık ve şifrelerini değiştirmeleri gerektiği bilgisini verdik. Şirket içerisinde de gerekli tüm teknik önlemlerimizi aldık, maskeleme işlemlerimizi yaptık.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na da yaşanan bu durumu bildirdik. Birlikte çalıştığımız firmanın verilerinin çalındığı bilgisini verdik. Çünkü, yükümlülüğümüz ve sorumluluğumuz var. Bu bildiri tamamıyla yanlış anlaşılıp MNG Kargo’nun tüm verileri çalınmış gibi lanse edildi bu doğru değil.”

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar