MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi Biden iyimserliğiyle rekor kırdı

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri Joe Biden'ın ABD'nin yeni başkanı seçilmesinin ardından haftaya güçlü bir başlangıç yaptı. MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi rekor kırdı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel hisse senedi piyasaları ABD'de başkanlık seçimini kazanan Joe Biden'ın yönetimine ilişkin iyimserlikle yükseldi. Dolar kayıplarını genişletti.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi gün içi işlemlerde rekor seviyeye tırmandı.

Piyasalardaki risk iştahı Biden'ın hafta sonu galibiyetini ilan etmesinin ardından Pazartesi günü de sürdü. S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 1.5 civarında yükselirken, dayanak endeks geçen hafta Nisan'dan bu yana en güçlü haftasını kaydetti.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeks vadelileri yüzde 2 tırmandı. Asya Pasifik bölgesinde de geniş çaplı kazançlar kaydedildi.

Yuan ve euro, Avustralya ve Yeni Zelanda dolarıyla birlikte yükseldi. ABD Hazine tahvilleri düştü ve petrol Cuma günkü kaybının bir kısmını geri aldı.

Biden, zafer konuşmasında pandemiye karşı hızlı önlemler alınması taahhüdünde bulundu.

Küresel hisseler tüm zamanların en yüksek kapanışına yönelirken yatırımcıların dikkati büyük bir ihtimalle küresel ekonomik toparlanma ile ilgili gelişmelere dönecek. Tüm dünyada Kovid-19 vaka sayısı 50 milyonu aşmış durumda.

ABD'de art arda üçüncü kez günlük vaka sayısı 126 binin üzerinde açıklandı. ABD'deki toplam vakalar 10 milyona yakın ve yavaşlama sinyali vermiyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar