Müjde sonrası piyasalarda kar satışları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve uluslararası kamuoyunda merakla beklenen müjdesini açıkladı. Erdoğan'ın Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu duyurmasıyla birlikte dolar/TL ve euro/TL'de kar satışları geldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çarşamba günü duyurduğu 'müjde' açıklaması geldi. Erdoğan, Karadeniz'de 320 milyar metrküp doğal gaz rezervi bulunduğunu açıklamasıyla birlikte haberi çarşamba gününden satın alan piyasalarda satış hareketi gözlemlendi.

Dolar/TL 7,22'den 7,32'ye; euro/TL ise 8,50'den 8,62 düzeyine yükseldi. Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi de benzer bir hareketle alıcı seyreden günde yönünü eksiye çevirdi ve 1.136 puandan 1.110 puanın altına geriledi.

Dün Merkez Bankası'nın faizleri değiştirmemesi kararıyla 7,35'lerin üzerini gördükten sonra kademeli olarak düşüşe geçen dolar/TL kuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merakla beklenen müjdeyi açıklamasıyla birlikte kar satışlarıyla karşılaştı. Çarşamba günü gelen 'müjde' açıklaması sonrası uluslararası medyada çıkan haberler sonrası dolar/TL ve euro/TL'de düşüşler yaşanmıştı.

Erdoğan'ın müjdeyi açıklamasından dakikalar öncesinde dolar/TL 7,22; euro/TL ise 8,50 seviyelerinde seyrediyordu. Açıklamanın hemen ardından gelen kâr satışlarıyla birlikte dolar/TL 7,30'un; euro/TL 8,60'ın üzerine tırmandı. Medyaya yansıyan 800 milyar metreküp doğal gaz bulunduğuna yönelik haberlere rağmen açıklamanın 320 milyar metreküp olarak açıklanması da kurdaki yükselişte etkili oldu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar