n11.com halka arz için düğmeye bastı

n11.com halka arz için SPK'ya gönderdiği taslak izahnameyi yayımladı. Şirketin, kesinleşmemiş rakamlara göre şirketin yüzde 15.3'ü halka arz edilecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İnternet alışveriş ve e-ticaret sitesi n11'in sahibi olan Doğuş Planet Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri AŞ, yurtiçinde halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu. Doğuş Holding ve Güney Koreli SK Group'un yarı yarıya ortak olduğu Doğuş Planet'in 20 Mayıs'ta halka arz için SPK'ya başvurduğu bilgisi dün şirketin internet sitesinde yayımlanan taslak izahnamede yer aldı.

SPK'dan 4 halka arza onay!

Dün yayımlanan taslak izahnamede hisse başı halka arz fiyatı yer almadı, ancak şirketin 182.6 milyon liradan 215.6 milyon liraya yükseltilecek 33 milyon lira tutarındaki sermayesinin halka arz edileceği belirtildi. Kesinleşmemiş bu rakamlara göre şirketin yüzde 15.3'ü halka arz edilecek.

Taslak izahnamede yer alan bilgiye göre Türkiye e-ticaret pazarında yüzde 6.5 pay ile üçüncü büyük oyuncu olan şirketin toplam ticaret hacmi yüzde 48 artışla 8.2 milyar lira oldu.

Satıcılardan alınan komisyon, lojistik ve reklam başta olmak üzere çeşitli gelir kalemlerinden oluşan 2020 hasılatı yüzde 56 artışla 1 milyar lira, 2020 yılı net kârı yüzde 33 artışla 58.5 milyon lira olarak gerçekleşti.

Taslak izahnameye göre halka arzı aracılık eden konsorsiyumun liderliğini İş Yatırım, Ak Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım yürütecek.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar