Net Holding hisseleri sert düştü

Daha önce Milli Piyango şans oyunlarını işletmek için lisans sözleşmesini imzalamak üzere 15 Nisan'a kadar ek süre alan Net Holding sözleşmenin bu tarihte imzalanamayacağını açıkladı. 

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu Milli Piyango İdaresi Özelleştirme ihalesini 2.7 milyar dolarla kazanmıştı. Net Holding hisseleri anlaşmanın imzalanamayacağının bildirilmesinden sonra yüzde 9 düştü. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Milli Piyango ihalesinde daha süre uzatımı olmayacağını açıkladı.


BÜYÜK İKRAMİYE HAZİNE'NİN

Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada, "Sözleşmenin imzalanacağı yeni tarihin tarafımıza bildirilmesine istinaden yatırımcılarımızla ivedilikle paylaşılacağını kamuoyuna arz ederiz" denildi.


2,7 MİLYAR DOLARLIK MİLLİ PİYANGO İHALESİNDE 'GİZLİ'LİK TALEBİ


Net Holding ortağı olduğu Net Şans ile Hitay'ın kurduğu ortak girişim grubu Milli Piyango şans oyunlarının 10 yıl süreyle işletme hakkı ihalesini geçen yıl kazandı.


SÜRE 15 NİSAN’DA DOLUYORDU 


Milli Piyango ihalesi geçtiğimiz yıl temmuz ayında yapıldı. İhale en yüksek teklifi 2 milyar 755 milyon dolar ile Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu verdi. Şirket, ihale bedelinin yanı sıra 495.9 milyon dolar da KDV ödeyecekti. Yapılan ihale sonrası yasal süreçlerin de tamamlanması ile birlikte, iş Özelleştirme İdaresi ile imzaların atılmasına kalmıştı. Ancak, geçtiğimiz 26 Şubat’ta imza atılması beklenirken, OGG, ÖİB’den ek süre talebinde bulundu. ÖİB talebi kabul ederek OGG’ye 15 Nisan’a kadar süre tanıdı. Ancak belirlenen sürenin dolmasına bir gün kala Net Holding’den KAP’a ‘para ödeyemeyeceğiz’ açıklaması geldi.





Kaynak: Hürriyet

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar