Niçin düştü? Niçin yükseldi? (02 Kasım)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Üçüncü çeyrekte yüksek bilanço rakamları açıklaması beklenen Erdemir, geçen hafta yatırımcısını sevindirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Üçüncü çeyrekte yüksek bilanço rakamları açıklaması beklenen Erdemir, geçen hafta yatırımcısını sevindirdi. İpek Koza Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verildi. Açıklamanın ardından grubun borsadaki şirketleri Koza Altın, Koza Madencilik ve İpek Doğal Enerji, borsada tepetaklak oldu. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.


- 1,5 milyar dolarla en büyük yatırımlarından biri olan Egea projesini hayata geçiren Tofaş, 2016 yılında yeni model araçlarını pazara sunacak. Beklentiler şirket için yükseliş yaratırken, geçen hafta Tofaş, yüzde 6 prim yaptı. 



- Sanko Pazarlama dokuz aylık karını 14,8 milyon TL'den 19,3 milyon TL'ye yükseltti. Kâr rakamından sonra yükselişe geçen Sanko Pazarlama hisseleri, geçen hafta yatırımcısına en çok kazandıranlar arasında yer aldı. 



- RTA Laboratuvar hisseleri de geçen haftanın en çok kazandıran hisselerindendi. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği belirtiliyor.


 

- Önceki haftanın en çok kaybettiren şirketlerinden olan Serve Kırtasiye'de geçen hafta tepki alımları baş gösterdi. Hisse, yatırımcısının yüzünü güldürdü.



- Üçüncü çeyrekte yüksek bilanço rakamları açıklaması beklenen Erdemir, geçen hafta yatırımcısını sevindirdi. 


- İpek Koza Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verildi. Açıklamanın ardından grubun borsadaki şirketleri Koza Altın, Koza Madencilik ve İpek Doğal Enerji, borsada tepetaklak oldu. 



- Makina Takım, Gebze'de bulunan taşınmazlarının satışı na teklif gelmedi ve satış iptal oldu. Bu haber sonrası şirket hisselerinde düşüşler görüldü. 



- Ulaşlar Turizm Yatırım'da da geçen hafta düşüşler söz konusuydu. Hissedeki bu düşüşün spekülatif olabileceği belirtiliyor. (Ekonomist)

Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar