Niçin düştü? Niçin yükseldi? (04 Nisan)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Önceki haftanın en çok kazandıran şirketi olan Kapital Yatırım Holding'de geçen hafta kâr satışları söz konusuydu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önceki haftanın en çok kazandıran şirketi olan Kapital Yatırım Holding'de geçen hafta kâr satışları söz konusuydu. İşbir Holding de geçen haftanın kazandıranlarından oldu. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor.  Hisse geçen hafta yüzde 12 kaybettirdi. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik. 

- Bahar aylarının gelmesiyle mevsimsellik etkisi nedeniyle turizm ve gıda hisselerinde hareketlilik göze çarpıyor. Geçen hafta Kuştur ve Uyum Gıda, mevsimsellik etkisiyle yatırımcısına kazandırdı. 


- Borsa İstanbul'un en düşük fiyatlı hisselerinden olan Mensa'da geçen hafta yükseliş hareketleri vardı. Uygun fiyatı dolayısıyla hissede alımlar görülse de, uzmanlar sığ hacimli hisselere karşı yatırımcıları uyarıyor. 



- İşbir Holding de geçen haftanın kazandıranlarından oldu. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. 



- Önceki haftanın en çok kaybettiren hissesi olan Yonga Mobilya'da geçen hafta tepki alımları vardı. Hisse, yatırımcısının yüzünü güldürdü. 



- Haftalık bazda yabancı yatırımcıların alımlarının en çok olduğu hisselerden olan Lokman Hekim Sağlık da yabancı alımları sonrasında primlendi. Hisse, yatırımcısına geçen hafta kazandırdı. 



- Önceki haftanın en çok kazandıran şirketi olan Kapital Yatırım Holding'de geçen hafta kâr satışları söz konusuydu. Hisse geçen hafta yüzde 12 kaybettirdi. 
- Etiler Gıda'da geçen hafta spekülatif hareketler vardı. Hisse, yatırımcısını geçen hafta üzdü.

- Gersan Elektrik de geçen hafta haftalık bazda yabancı satışlarının en çok olduğu hisselerden biriydi. Yabancı satışlarıyla şirketin hisselerinde düşüş yaşandı. 
Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar