Niçin düştü? Niçin yükseldi? (08 Şubat)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Adel Kalemcilik, yönetim kurulu toplantısında alınan karara göre 15 milyon 750 bin TL bedelsiz sermaye artırımı yapmayı planlıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Adel Kalemcilik, yönetim kurulu toplantısında alınan karara göre 15 milyon 750 bin TL bedelsiz sermaye artırımı yapmayı planlıyor. Bu haber sonrasında hissede yükselişler baş gösterdi. Arçelik 2015 yılını 891,1 milyon TL kar ile kapadı. 2014 yılına göre karlılığını yüzde 30 oranında artıran şirketin bilançosu beğenilirken, Arçelik yatırımcısı da haftayı artıda kapattı. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.


• Ekiz Kimya geçen haftanın en çok kazandıranı oldu. Şirket, İTOB Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Yağ Asidi işleme Tesisinin arsa ve binasının 5,3 milyon TL bedelle satışına karar verdi. Bu gelişme ile birlikte şirketin kasasına nakit girişi sağlanacağı nedeniyle şirketin hissesi yüzde 39 primlendi.



• Adel Kalemcilik, yönetim kurulu toplantısında alınan karara göre 15 milyon 750 bin TL bedelsiz sermaye artırımı yapmayı planlıyor. Bu haber sonrasında hissede yükselişler baş gösterdi.



• Önceki haftanın en çok kaybettirenlerinden olan Aksu Enerji'de geçen hafta tepki alımları baş gösterdi.



 • Armada Bilgisayarın, Hewlett Packard Enterprise'in yeni nesil güçlendirilmiş mobil ağ sistemleri tasarlayan ve üreten şirketi Aruba ile distribütörlük anlaşması yapmak üzere görüşmelere başladığını duyurması hisseye olumlu yansıdı. Hisse, geçen hafta yatırımcısının yüzünü güldürdü.



• Arçelik 2015 yılını 891,1 milyon TL kar ile kapadı. 2014 yılına göre karlılığını yüzde 30 oranında artıran şirketin bilançosu beğenilirken, Arçelik yatırımcısı da haftayı artıda kapattı. 



• Önceki haftanın en çok kazandıran hisselerinden olan Taç Tarım Ürünleri'nde geçen hafta kar satışları vardı. Hisse, yatırımcısını üzdü.



• Etiler Gıda da geçen hafta yatırımcısına kaybettirdi. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki bu düşüş spekülatif olarak yorumlanıyor.



• Kış mevsimi dolayısıyla turizm şirketlerinde düşüşler söz konusu oluyor. Bu trende geçen hafta Petrokent Turizm, Ulaşlar Turizm Yatırımları ve Kuştur da ayak uyduran şirketlerden oldu. 


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar