Niçin düştü? Niçin yükseldi? (09 Mayıs)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Logo Yazılım, 2016 yılı ilk çeyrekte piyasa beklentisi olan 33,05 milyon TL`nin üzerinde 36,2 milyon TL ciro kaydetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Logo Yazılım, 2016 yılı ilk çeyrekte piyasa beklentisi olan 33,05 milyon TL`nin üzerinde 36,2 milyon TL ciro kaydetti. FVAÖK ise yüzde 46 artışla 20,3 milyon TL oldu. Olumlu bilançoyla şirket hisseleri kazandırdı. Ege Seramik, ülke ekonomisinin genel durumu ve piyasa beklentilerini neden olarak göstererek 2015 yılı karından, kar dağıtımı yapılmaması ve karın şirket bünyesinde tutulmasına karar verildiğini açıkladı. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.


- Borsa İstanbul, İz Hayvancılıktan; şirket payları üzerinde gerçekleşen olağan dışı fiyat ve miktar hareketine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği uyarınca kamuya açıklanmamış özel bir durumun olup olmadığı konusunda açıklama talep etti. Hisse, geçen haftanın en çok yükselen hissesi oldu.



- Çuhadaroğlu Metal, SVR Gayrimenkul Yatırım tarafından Kadıköy/İstanbul'da inşa edilmekte olan 'Business İstanbul Projesi'nin giydirme cephe kaplama işlerinin, bağlı ortaklığı Çuhadaroğlu Alüminyum tarafından yapılacağını duyurdu. Söz konusu işin sözleşmesinin imzalandığını ve sözleşme bedelinin KDV hariç 20,9 milyon TL olduğunu da bildirdi. Şirket, geçen haftanın yükselişte olan hisseleri arasındaydı.



- Ulaşlar Turizm Yatırımları, piyasa yapıcılığı kapsamında gerçekleştirdiği işlemlerin bildirimini yaptı. Hisse, geçen hafta yükselenler arasındaydı.



- Logo Yazılım, 2016 yılı ilk çeyrekte piyasa beklentisi olan 33,05 milyon TL`nin üzerinde 36,2 milyon TL ciro kaydetti. FVAÖK ise yüzde 46 artışla 20,3 milyon TL oldu. Olumlu bilançoyla şirket hisseleri kazandırdı. 



- Mert Gıda 11Nisan'da yaptığı açıklamada, 15 gün içinde şirketin faaliyetlere başlayabileceğini belirtmişti. Ancak, şirket, Eskişehir Gübre Sanayii'nin üretime başlayabilmesi için gerekli olan belgelerin tamamlamasının planlanandan daha uzun zaman aldığını ve henüz üretime başlanamadığını kaydetti. Bunun sonucunda hisse, kaybettirdi.

- Ege Seramik, ülke ekonomisinin genel durumu ve piyasa beklentilerini neden olarak göstererek 2015 yılı karından, kar dağıtımı yapılmaması ve karın şirket bünyesinde tutulmasına karar verildiğini açıkladı.

- Siyasi kriz ortamının bankalar açısından yakın vadede görülen toparlanma sürecini olumsuz etkileyeceği endişesi, bankaları olumsuz etkiledi. Bu gelişmeler sonucunda, geçen hafta Garanti Bankası, Halkbank ve Iş Bankası hisselerinde satış gözlendi. (Ekonomist)

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar