Niçin düştü? Niçin yükseldi? (18 Ocak)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Önceki haftanın en çok kazandıran şirketi olan Yonga Mobilya'da geçen hafta kâr satışları baş gösterdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önceki haftanın en çok kazandıran şirketi olan Yonga Mobilya'da geçen hafta kâr satışları baş gösterdi. Hisse, yatırımcısını üzdü. Kent Gıda da geçen haftanın kaybettirenlerindendi. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.

• Beşiktaş hisseleri geçen hafta kazandırdı. Kulübün hissesi, Siyah-Beyazlıların hem ligde güçlü performans göstermesi hem de statlarının inşaatlarının sona yaklaşması ile yükselişe geçti. 



• Serve Kırtasiye'nin, Torku markalı ürünlerin Avrupa Bölgesi Boğaz Hattı bölgesinde satış ve dağıtımını yapmak için bayilik sözleşmesi imzaladığını geçen hafta duyurmuştuk. Hissede geçen hafta da bu haber sonrası yükselişler görüldü. 



• Anel Elektrik, Anel Telekom hisselerinin tamamının Hollandalı Acredo Technology BVye satışı konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu. Bu haber sonrasında şirket hisselerinin primlendiği görüldü. 



• Gersan R-Zao'nun ticari faaliyetlerine, 2015 Aralık'ında Rus yetkili kurum tarafından yapılan denetleme sonucu şirketin genel çevre düzenlemelerine uymadığı gerekçesiyle 60 gün süre ile ara verilmişti. Gersan Elektrik'ten KAP'a yapılan açıklamada, alınan mahkeme kararı ile faaliyetlerine tekrar devam edileceğini duyurdu. Hisse geçen hafta kazandırdı. 



• Karsusan da geçen haftanın en çok kazandıranları arasında yer aldı. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği belirtiliyor.



• Önceki haftanın en çok kazandıran şirketi olan Yonga Mobilya'da geçen hafta kâr satışları baş gösterdi. Hisse, yatırımcısını üzdü. 



• Havaların soğumasıyla beraber turizm hisselerindeki düşüşler dikkatlerden kaçmıyor. Ulaşlar Turizm Yatırımları da geçen hafta mevsimsellik etkisiyle düşüşteydi. 



• Kent Gıda da geçen haftanın kaybettirenlerindendi. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor.


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar