Niçin düştü? Niçin yükseldi? (25 Ocak)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... geçen hafta UEFA'nın Galatasaray'ın finansal fair-play şartlarını sağlayamadığı açıklamasının ardından Galatasaray hisselerinde sert düşüş görüldü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

geçen hafta UEFA'nın Galatasaray'ın finansal fair-play şartlarını sağlayamadığı açıklamasının ardından Galatasaray hisselerinde sert düşüş görüldü. Sarı-Kırmızılılar geçen hafta yüzde 10 kaybettirdi. Asil Çelik hisselerinde de geçen hafta düşüşler söz konusuydu. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Dolayısıyla hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



• Plaspak Kimya, banka ve finans kurumları ile mevcut kredilerin yapılandırılması konusunda görüşmeler yapacağını duyurdu. Bu haber sonrası şirketin hisseleri yükselişe geçti.



• Birleşmiş Milletler yetkilileri, İran'a karşı uygulanan yaptırımların kaldırıldığı nı açıkladı. İran'a yaptırımların kalkmasıyla Gübretaş hisselerinde de geçen haftaki hareketlik gözlerden kaçmadı.



• Özak GYO'nun halihazırda 2016 yılında başlaması planlanan ve sırasıyla 2019 ve 2021 yıllarında tamamlanması hedeflenen Emlak GYO ile İstanbul, Kazlıçeşme'de ve Emlak Planlama Proje (EPP) ile İzmir, Alsancak'da iki büyük gelir paylaşımı karma projeleri bulunuyor. Bu beklentiler de Özak GYO hisselerinde hareketlilik yaratıyor. Hisse, geçen haftanın en çok kazandıranlarından oldu.



• Önceki haftanın en çok kaybettirenleri arasında yer alan Egeplast'ta geçen hafta tepki alımları vardı. Hisse, yatırımcısının yüzünü güldürdü. 



• Beyaz Filo da geçen haftanın en çok kazandıranlarındandı. Şirket tarafı ndan kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği belirtiliyor. 
• UEFA'nın Galatasaray'ın finansal fair-play şartlarını sağlayamadığı açıklamasının ardından Galatasaray hisselerinde sert düşüş görüldü. Sarı-Kırmızılılar geçen hafta yüzde 10 kaybettirdi.

• Önceki haftanın en çok kazandıran hisselerinden olan Senkron Güvenlikte geçen hafta kar satışları söz konusuydu. Hisse, yatırımcısını üzdü.

• Asil Çelik hisselerinde de geçen hafta düşüşler söz konusuydu. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Dolayısıyla hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. 

Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar