Niçin düştü? Niçin yükseldi? (26Ekim)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Önceki haftanın en çok kazandıranları arasında yer alan Adese hisselerinde geçen hafta kâr satışları görüldü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önceki haftanın en çok kazandıranları arasında yer alan Adese hisselerinde geçen hafta kâr satışları görüldü. Hisse, yatırımcısını üzdü. Geçen hafta beklentilerin üzerinde bir dokuz aylık net kâr rakamı açıklayan Vestel Beyaz Eşya borsada da kazandırdı. Hisse, yatırımcısının yüzünü güldürdü. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.

- Aksel Yatırım Holding, geçtiğimiz günlerde SPK'ya 8 milyon TL olan ödenmiş sermayesinin 20 milyon TL artırılarak 28 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin yüzde 250 bedelli sermaye artırım başvurusu yapmıştı. Hissede bu beklenti sonrası yükselişler görülüyor. 



- Geçen hafta beklentilerin üzerinde bir dokuz aylık net kâr rakamı açıklayan Vestel Beyaz Eşya borsada da kazandırdı. Hisse, yatırımcısının yüzünü güldürdü. 



- Altınyağ da geçen haftanın en çok kazandıran hisselerinden biri oldu. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmadığından, hissedeki bu yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. 



- Önceki haftanın en çok kaybettiren şirketlerinden olan Gedik Yatırım Holding'de geçen hafta tepki alımları baş gösterdi. Hisse geçen hafta yüzde 12 primliydi.



- Borsadaki en ucuz hisselerden olan İhlas Holding, cazip fiyatıyla geçen hafta alıcı buldu. Hisse, yatırımcısını sevindirdi. 


- Bankalara olan borçları nedeniyle icra takibinde olan Akyürek Pazarlama'da düşüş devam ediyor. Hisse geçen hafta Borsa Yönetimi tarafından Gözaltı Pazarı'na alındı. 



- Önceki haftanın en çok kazandıranları arasında yer alan Adese hisselerinde geçen hafta kâr satışları görüldü. Hisse, yatırımcısını üzdü. 



- Kış mevsimi yaklaşırken turizm sektöründeki şirketlerde aşağı yönlü hareketler gözlerden kaçmıyor. Geçen hafta Merit Turizm'de bu nedenden dolayı (Ekonomist)

Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar