Niçin düştü? Niçin yükseldi? - 28 Aralık 2015

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Geçen haftaTürkiye'nin en yüksek binası olan İstanbul Sapphire satılıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen hafta Türkiye'nin en yüksek binası olan İstanbul Sapphire satılıyor. Kiler GYO binada kalan paylarının satışı için Katarlı yatırım bankası The First Investor'ü yetkilendirdi. Bu haber sonrasında şirket hisseleri primlendi. Önceki haftanın en çok kazandıran hissesi olan Hedef Girişim'de geçen hafta kâr satışları vardı. Hisse, yatırımcısını üzdü. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.


- Alcatel Lucent, Delta Telekom ile yapılan LTE teçhizat satışına ilişkin imzalanan sözleşme sonrası yükseliyor. 24,6 milyon dolarla k sözleşmenin yüzde 30'Iuk kısmı 31 Mart 2016'ya kadar ödenecek ve proje faaliyete geçecek. Projenin süresi 24 ay olarak planlandı. 



- Dagi Giyim, bedelsiz sermaye artırımına gideceğini duyurdu. Şirket bu doğrultuda SPK'ya başvuracak. Bu haber sonrasında Dagi Yatırım Holding hisselerinin de hareketlendiği görüldü. 



- Arenada Bilgisayar, bilgisayar ve bilgisayar sistemleri üreticisi HP ile görüşmelere başladı. HP'nin sunucu ve depolama araçlarının dağıtıcılığı görüşmelerine başlayan şirketin hisseleri, geçen hafta kazandırdı. 



- Finansbank'ın satışı gerçekleşti. Finansbank'ı Qatar National Bank aldı. NBG’nin yüzde 29,87 oranında paya sahip olduğu Finans Leasing'in bu payı, satış nedeniyle Qatar National Banka geçti. Satışla beraber şirket hisseleri de yükselişe geçti.



- Türkiye'nin en yüksek binası olan İstanbul Sapphire satılıyor. Kiler GYO binada kalan paylarının satışı için Katarlı yatırım bankası The First Investor'ü yetkilendirdi. Bu haber sonrasında şirket hisseleri primlendi. 


- Önceki haftanın en çok kazandıran hissesi olan Hedef Girişim'de geçen hafta kâr satışları vardı. Hisse, yatırımcısını üzdü. 



- Katmerciler geçen hafta düşüşteydi. Şirkette hakim ortak olan İsmail Katmerci, 6 milyon TL nominal paylı hissesinin satışı için SPK'ya başvurdu. Yüzde 55 paya sahip olan İsmail Katmerci 13,7 milyon nominal değerli payı da elinde bulunduruyor. 



- Serve Kırtasiye geçen haftanın en çok kaybettirenlerindendi. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Uzmanlar bu düşüşü spekülatif olarak yorumluyor.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar