Niçin düştü? Niçin yükseldi? (28Mart)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Önceki haftanın en çok kazandıranı olan Yonga Mobilya'da geçen hafta kâr satışları yoğun bir şekilde görüldü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önceki haftanın en çok kazandıranı olan Yonga Mobilya'da geçen hafta kâr satışları yoğun bir şekilde görüldü. Hisse, yatırımcısına yüzde 32 kaybettirdi. Geçen haftanın en çok kazandıran şirketi Kapital Yatırım Holding oldu. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Dolayısıyla bu yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik. 


• Önceki haftanın en çok kaybettiren hisselerinden olan Bank Asya'da geçen hafta tepki alımları baş gösterdi. Hisse, geçen hafta yatırımcısının yüzünü güldürdü.



 • Geçen haftanın en çok kazandıran şirketi Kapital Yatırım Holding oldu. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Dolayısıyla bu yükselişin spekülatif olabileceği yorumları yapılıyor.



• Kardemir hisselerinde son dönemde yabancı yatırımcıların alımları söz konusu. Takas Analiz sayfamızda da görüleceği üzere, yabancıların Kardemir'e girişleri son dönemde artmış bulunuyor. Kardemir (A) ve Kardemir (D) hisseleri de geçen hafta bu alımlarla yatırımcısı na kazandırdı.



• BİST'in güçlü hisselerinde olan Logo Yazılım'da da geçen hafta yükseliş görüldü. Bilişim hisselerinde uzun zamandır devam eden alim trendi, Logo'da da hissedildi. Son dönemdeki yatırım ve beklentiler, bu hisselerdeki yükselişin en önemli nedeni. Logo Yazılım da bu nedenle geçen hafta yüzde 10 prim yaptı. 



• Önceki haftanın en çok kazandıranı olan Yonga Mobilya'da geçen hafta kâr satışları yoğun bir şekilde görüldü. Hisse, yatırımcısına yüzde 32 kaybettirdi.

• Sanifoam Sünger de geçen haftanın en çok kaybettiren ikinci hissesi oldu. Şirket tarafından kamuya duyurulmuş özel bir durum bulunmuyor. Dolayısıyla hissedeki bu düşüşün spekülatif olabileceği bildiriliyor.

• Halkbank da geçen hafta yatırımcısına kaybettirdi. Artan politik risklerin, hisse üzerinde etkili olduğu belirtiliyor. 

Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar