Niçin düştü? Niçin yükseldi?(09Ekim)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Sonbaharın gelişiyle birlikte çimento şirketleri yükselişe geçti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sonbaharın gelişiyle birlikte çimento şirketleri yükselişe geçti. Afyon Çimento ve Aslan Çimento geçen haftanın yükselenleri arasına girdi. Geçtiğimiz hafta tekstil şirketleri düşüş trendindeydi. Rodrigo Tekstil, Vakko Tekstil ve Bisaş Tekstil geçtiğimiz hafta fiyatı düşen hisseler arasında yer aldı. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.



• Investco Holding, Verusa Holding payları ile ilgili olarak 16,70 TL fiyattan bin adet alış işlemi gerçekleştirdi. Bu işlemle birlikte Verusa Holding sermayesindeki payları yüzde 70,06 sınırına ulaştı. Bu haber sonucunda hisse, geçen haftayı yükselişle tamamladı.



• Altınyağ Kombinaları'nın bağlı ortaklığı Gürtaş Tarım, Karsusan Karadeniz nezdinde bulunan sermayesinin yüzde 13,76'sına tekabül eden Etiler Gıda'ya ait paylarını devraldı. Devir haberi sonucunda hisse, geride bıraktığımız haftanın fiyatı en çok yükselen hisselerinden oldu.



• Bossa, aktifinde kayıtlı bulunan Adana'nın Yüreğir ilçesindeki gayrimenkulün projelendirilmesi veya satılması amacıyla piyasa araştırması yapılması, teklif alınması ve sözleşme yapılması konularında gerekli girişimlerde bulunacağını bildirildi. Böylece hisse, geçen hafta kazandırdı.



• Sonbaharın gelişiyle birlikte çimento şirketleri yükselişe geçti. Afyon Çimento ve Aslan Çimento geçen haftanın yükselenleri arasına girdi. 



• Tekfen Holding kendi paylarının borsadan alınmasına yönelik hisse geri alım programının süresinin tamamlandığını ve söz konusu altı aylık süre zarfında herhangi bir alım işlemi gerçekleştirmediğini duyurdu. Bu gelişme sonucu hisse, fiyatı en çok düşen hisselerden oldu.

• Geçtiğimiz hafta tekstil şirketleri düşüş trendindeydi. Rodrigo Tekstil, Vakko Tekstil ve Bisaş Tekstil geçtiğimiz hafta fiyatı düşen hisseler arasında yer aldı.

• Önceki hafta yükselişte olan Taze Kuru Gıda ve Nurol GYO, geçtiğimiz hafta yatırımcısını üzerek düşüşe geçti. (Ekonomist)

Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar