Niçin düştü? Niçin yükseldi?(11Eylül)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Sonbaharın gelişiyle çimento ve boya şirketleri yükseliş ivmesine girdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sonbaharın gelişiyle çimento ve boya şirketleri yükseliş ivmesine girdi. Mardin Çimento, Çimbeton ve Dyo Boya, geride bıraktığımız hafta yatırımcısını sevindirdi. Borsa Istanbul; Taç Tarım Ürünleri ve Bomonti Elektrik hisseleri üzerinde e-işlem sırasında devre kesici uygulaması başlattı. Bu gelişme sonucu hisseler, geçen hafta yatırımcısını üzdü. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.

• Etiler Gıda, İstanbul-Kadıköy'de bulunan gayrimenkulün 1,8 milyon TL bedelle satın alınmasına karar verdi. Şirket ayrıca depo ve üretim tesisinde satılacak ürünlerin depolama ve teslim noktalarına dağıtımı, teslimat ve iadeleri için Nedlloyd Road Cargo Uluslararası Taşımacılık ve Ticaret (Polarxp) şirketi ile sözleşme imzaladı. Bu haberler sonucunda hisse, geride bıraktığımız haftanın fiyatı en çok yükselen hisselerinden oldu.

• Yataş, 2016 yılının ilk attı ayında yüzde 51 büyüdü. 2016 başından itibaren yurt içinde 26 yurt dışında beş mağaza açan şirket, yıl sonuna kadar yurt içinde 34, yurt dışında 22 mağaza daha açmayı hedeflediğini belirtti. Bu haber sonucunda hisse, geçtiğimiz haftayı fiyatı en çok yükselen hisseler arasında kapattı.

• Sonbaharın gelişiyle çimento ve boya şirketleri yükseliş ivmesine girdi. Mardin Çimento, Çimbeton ve Dyo Boya, geride bıraktığımız hafta yatırımcısını sevindirdi.

• Murat Hakan Çil, Sekuro Plastik payları ile ilgili olarak 5,82 - 6,02 TL fiyat aralığından bin adet alış ve 750 adet satış işlemi gerçekleştirdi ve bu işlemle birlikte Sekuro Plastik sermayesindeki payları yüzde 45,05'e yükseldi. Böylece hisse, geçen haftanın yükselenleri arasına girdi. 

• Türk Traktör'ün ağustosta, geçen yılın aynı ayına göre yerel satışları yüzde 38,2, ihracatı yüzde 53,9 düşüş gösterdi. Bu dönemde yerel satışlar bin 602 adet, yurt dışı satışlar 600 adet oldu. Geçen yılın aynı ayında ise yerel satışlar 2 bin 594 adet, yurt dışı satışlar bin 302 adet olarak gerçekleşmişti. Bu gelişme sonucu hisse, fiyatı en çok düşen hisselerden oldu.



• Borsa Istanbul; Taç Tarım Ürünleri ve Bomonti Elektrik hisseleri üzerinde e-işlem sırasında devre kesici uygulaması başlattı. Bu gelişme sonucu hisseler, geçen hafta yatırımcısını üzdü.



• Önceki hafta yükselişte olan Niğde Beton, Menba Holding, Escort Teknoloji ve Taç Tarım geçtiğimiz hafta fiyatı düşen hisseler arasındaydı. (Ekonomist)

Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar