Niçin düştü? Niçin yükseldi?(25Eylül)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Migros'a satılan Tesco Kipa'da devir işlemlerinin tamamlanması bekleniyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Migros'a satılan Tesco Kipa'da devir işlemlerinin tamamlanması bekleniyor. Şirket hisseleri geçen hafta yükselişteydi. Önceki hafta yükselen hisseler arasında olan DYO Boya geçen hafta ise düşüşteydi. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.


• Marmaris Altınyunus, Marmaris'te bulunan Mares Otel için Yazıcı Turizm Marmaris işletmeleri ile imzalanan kira sözleşmesi geçen hafta fesh edildi. Bu kapsamda otelin devir teslim işlemleri en kısa sürede tamamlanması isteniyor. Mares Otel için en uygun şekilde değerlendirilmesi için gerekli çalışmalar yapıyor. Bu haber ardından şirket hisseleri yükselişe geçti. 



• Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuha (TMSF) devredildikten sonra güçlü alımların görüldüğü Koza-İpek hisselerinde yükseliş sürüyor. İpek Doğal Enerji ve Koza Madencilik geçen haftanın da yükselen hisseleri arasında yer aldı. 



• Migros'a satılan Tesco Kipa'da devir işlemlerinin tamamlanması bekleniyor. Şirket hisseleri geçen hafta yükselişteydi. 



• Garanti Faktoring, 4-5 Nisan tarihinde talep toplama işlemi gerçekleşen ve vade bitiş tatili 19 Eylül olan 108 milyon 970 bin TL nominal değerli bononun itfa ödemesini yaptı. Şirket hisseleri yükselişteydi.



• Önceki hafta yükselen hisseler arasında olan DYO Boya geçen hafta ise düşüşteydi. 

• Geçen hafta yatırım holding hisselerinde düşüş vardı. Dagi Yatırım Holding, Ansa Yatırım Holding, Kapital Yatırım Holding şirket hisseleri geçen hafta düşenler arasında yer aldı. 

• Makina Takım yüzde 100 bedeli sermaye artırımı yaparak çıkarılmış sermayesini 200 milyon TL'ye yükseltme kararı alındığını bildirdi. Şirket hisseleri düşüşteydi. 



Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar