Niçin düştü? Niçin yükseldi?(29Ağustos)

Geçen hafta yükseliş ve inişleriyle dikkat çeken hisse senetlerinde yaşanan hareketlerin nedenleri... Hangi hisseler düştü, hangi hisseler yükseldi?... Geçen hafta yatırım holding şirketleri yine düşüşteydi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen hafta yatırım holding şirketleri yine düşüşteydi. Egeli&Co Yatırım Holding ve Gen Yatırım Holding, düşen hisseler arasında yer aldı. Sonbaharın yaklaşmasıyla turizm ve boya gibi mevsimselliği nedeniyle yükselen şirketlerden Ütopya Turizm ve Dyo Boya'da yükseliş görüldü. Geçen haftanın dikkat çeken hisselerinde yaşanan gelişmeleri özetledik.

• Bomonti Elektrik, piyasa yapıcılığı kapsamında borsada alım işlemi yaptı. Böylece hisse, geride bıraktığımız hafta fiyatı en çok yükselen hisse oldu.



• Tukaş Gıda'nın 2016 yılının ilk yarısında net satış gelirleri, 106,5 milyon TL oldu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu rakam 88,3 milyon TL idi. Net dönem karı da 18,4 milyon TL olarak gerçekleşti. İyi gelen finansal sonuçların ardından hisse, geride bıraktığımız haftanın fiyatı en çok yükselen hisselerinden oldu.



• Şeker Yatırım Menkul Değerler, Şeker Leasing'te 19 ve 25 Ağustos'ta likidite sağlayıcılığı kapsamında bir dizi işlem gerçekleştirdi. Bu gelişme sonucunda hisse, geçen haftanın fiyatı en çok yükselen hisselerinden oldu.



• Sonbaharın yaklaşmasıyla turizm ve boya gibi mevsimselliği nedeniyle yükselen şirketlerden Ütopya Turizm ve Dyo Boya'da yükseliş görüldü.



• Geçen hafta Doğan Grubu hisselerinde yükseliş hareketi görüldü. Buna göre; Doğan Holding, Doğan Gazetecilik ve Hürriyet Gazetecilik hisseleri haftayı yükselişle kapattı. Hisse, geçen hafta yükselenler arasındaydı. 



• Borsa Genel Müdürlüğü, Martı Otel işletmeleri ve Martı GYOyu borçlarından dolayı uyardı. Bu haber sonrası hisseler, geçen hafta fiyatı en çok düşen hisseler arasındaydı.

• Geçen hafta yatırım holding şirketleri yine düşüşteydi. Egeli&Co Yatırım Holding ve Gen Yatırım Holding, düşen hisseler arasında yer aldı.

• Önceki hafta yükselişte olan Sanifoam Sünger ve Mega Polietilen, geçtiğimiz hafta fiyatı düşen hisseler arasına girdi. (Ekonomist)
Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar