Nikkei 225 endeksinde 29 yıl sonra bir ilk

Japon Nikkei 225 endeksi'nde 1991'den bu yana görülen en yüksek kapanış seviyesi kaydedildi. Çin'de ve Hong Kong'ta endeksler düşüş kaydederken Japonya ve Güney Kore hisseleri daha pozitif fiyatlamalara sahne oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yatırımcılar ABD'den gelecek seçim sonuçlarını beklerken Japon Nikkei endeksi 1991 yılından bu yana en yüksek seviyede kapanış yaptı.

Çin'de ve Hong Kong'ta endeksler düşüş kaydederken Japonya ve Güney Kore hisseleri daha pozitif fiyatlamalara sahne oldu.

MSCI Japonya hariç Asya Pasifik endeksi yatay bir görünüm sergiledi. Asya bölgesindeki fiyatlamalarda ABD seçim sonuçları kadar ABD Merkez Bankası'nın kararı ve Avustralya Merkez Bankası'nın toplantı tutanakları dikkate alındı.

Avustralya Merkez Bankası tutanaklarda pandeminin uzun vadeli etkileri olacağını ve milli gelirin 2021 sonuna kadar pandemi öncesi seviyelere dönmeyeceğini belirtti.

ABD başkanlık seçimlerinde gözler 4 kritik eyalette

ABD kamuoyu özellikle iki isim arasında yarışın yakın geçtiği Georgia, Pennyslvania, Güney Carolina ve Nevada'dan çıkacak sonuçlara odaklanmış durumda.

Son tabloya göre oyların yüzde 99'unun sayıldığı Georgia'da Trump'ın oy oranı yüzde 49,4 iken Biden'ın oy oranı yüzde 49,3. Eyalette 16 seçici delege bulunuyor.

Oyların yüzde 94'ünün sayıldığı Pennyslvania'da Trump yüzde 49,7; Biden ise yüzde 49 oy oranına sahip. Eyaletin 20 seçici delegesi bulunuyor. Oy sayımı devam eden eyaletler arasında en yüksek seçici delege sayısı bu eyalette.

Sayımın yüzde 95'e ulaştığı Güney Carolina'da da Trump'ın yüzde 50'ye yüzde 48,6 üstünlüğü bulunuyor. Bu eyaletin seçici delege sayısı ise 15.

Sonuçların hafta sonuna sarkacağı açıklanan Nevada'da son tablo ise Trump yüzde 48,5, Biden yüzde 49,4. Eyaletin delege sayısı 6.

Fed faizleri sabit tuttu

ABD Merkez Bankası Fed beklentilere paralel şekilde faizi sabit tutarken, Fed Başkanı Powell artan vakaların endişe verici olduğu mesajını verdi.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre federal fonlama faizlerinde değişikliğe gidilmeyerek yüzde 0 - 0.25 hedef bandında bırakıldı. Aşkın rezervler üzerindeki faiz de yüzde 0,10 seviyesinde bırakıldı. Fed aynı zamanda varlık alım programında değişikliğe gitmedi. Bankadan faizlerde herhangi bir değişiklik beklenmiyordu.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar