O hisse için AL tavsiyesi verdi

İnfo Yatırım, Gen İlaç hissesinde için hedef fiyatını 36,60 TL olarak belirledi. Tavsiye "al" verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Gen İlaç (GENIL)’in toplam satışlarının 2022/2Ç döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre ikiye katlanarak 1,4 milyar TL düzeyinde gerçekleşmesini ön görmekteyiz (1Y 2022 2,7 milyar TL yıllık +%77).

Satılan kutu sayısının 1Y 2022 dönemi sonunda yıllık %10 artışla 1,7 milyon adete çıkacağını tahmin etmekteyiz. Satış gelirleri ve adet tahminlerimiz kutu başına düşen ortalama satış fiyatının euro bazında yıllık yaklaşık %5’lik bir artış sergileyeceğini ima etmektedir.

Gen İlaç’ın 2Ç/2022’de yurt içi ve yurt dışında toplam 7 - 8 yeni yeni ilaç ruhsatı almasını bekliyoruz. Bunlara ek olarak şirketin Moderna ile imzalamış olduğu yerel temsilci ve hizmet anlaşması sonrasında Covid Omicron varyantına yönelik aşının Türkiye’de kullanımı için TC Sağlık Bakanlığına kullanım onayı başvurusunda bulunduğunu tahmin ediyoruz. AB Komisyonundan yapılan açıklamaya göre (02/06/2022) Moderna ve AB İlaç Otoritesi arasında Covid - 19 varyantları için geliştirilen booster aşılarının Eylül 2022’den itibaren AB’de kullanımı için bir anlaşma yapılmıştır. ( https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_3438 ).

Görüşümüze göre AB’nin bu aşıların kullanımı için gereken izinleri Eylül ayı içinde vermesi yüksek olasılıktır. Bunu takiben TC Sağlık Bakanlığının da Moderna Covid-19 varyant aşısının Türkiye’de kullanımı için gerekli izinleri vermesini bekliyoruz.

Moderna ve Gen İlaç arasında imzalanan anlaşma şirket için hazırladığımız detaylı rapordan sonra açıklandığı ve henüz gerekli izin alınmadığı için Covid-19 varyant aşı satışlarının Genil finansallarına olan muhtemel etkisini dahil etmiyoruz. TC Sağlık Bakanlığının gerekli onayı vermesini takiben bu yeni ürünün şirket satış ve karlılık performansına önemli bir olumlu etkisinin olmasını bekliyoruz.

Şirketin 1Y/2022 dönemi sonunda net karının yaklaşık %200 artarak 400 milyon TL düzeyinde gerçekleşmesini beklemekteyiz. FAVÖK’ün de ner kara yakın seviyelerde olacağını öngörmekteyiz (1Y2021 181 milyon TL).

GENIL’in 2022’nin 2. yarısında da bu hızlı büyüme oranlarını sürdürmesini bekliyoruz. Dolayısı ile şirket için 2022 yılının tümü için öngördüğümüz toplam net kar rakamının (513 milyon TL) çok daha üzerinde bir düzeyde net kar rakamının yakalanacağına inanıyoruz. Şirket için belirlediğimiz hedef fiyat (36,6 TL) yaklaşık %60’lık bir yükseliş potansiyeline işaret etmektedir. Hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar