O hissede ağırlığını artırdı

Ziraat Yatırım, Otokar'ı portföyünden çıkarırken, Türk Telekom'u yüzde 5 ağırlık ve 10,25 TL hedef fiyat ile hisse öneri portföyüne ekledi. Ziraat Yatırım konu ile ilgili raporunda, Tofaş'ın hisse öneri portföyündeki ağırlığını da yüzde 10'dan yüzde 15'e yükselttiklerini kaydetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Hisse öneri portföyümüzü hisse performanslarına bağlı olarak güncelliyoruz. Buna göre öneri portföyümüzden %10 ağırlıklı Otokar'ı (OTKAR) çıkartırken, Türk Telekom'u (TTKOM) %5 ağırlıkla öneri portföyümüze ekliyoruz.

Ek olarak, portföyümüzde yer alan TOFAŞ'ın (TOASO) ağırlığını %10'dan %15'e yükseltiyoruz. Yeni hisse portföyümüz aşağıda yer almaktadır.

PORTFÖYE EKLENEN:

Türk Telekom (TTKOM): Pandemi döneminde evden çalışma ve uzaktan eğitim modellerinin yaygınlaşması sonucu artan data kullanımı Telekom sektörü şirketlerini olumlu etkilemeye devam etmektedir. Bu trendin devam edeceği beklentimiz ve hissenin son dönemde borçluluğunun azalmasına bağlı olarak finansman giderini azaltması ile hedef hisse fiyatına göre potansiyelini de göz önüne alarak Türk Telekom'u hisse öneri portföyümüze ekliyoruz.

PORTFÖYDEN ÇIKARILAN:

Otokar (OTKAR): Hisse öneri portföyüne eklediğimiz tarihten itibaren %73,5 oranında getiri sağlayan Otokar, BİST100'e göre görece %43,3 oranında daha iyi bir performans sergilemiştir. Bu yükselişe bağlı olarak da hedef hisse fiyatımız aşılmıştır. Bu nedenle Otokar'ı hedef hisse portföyümüzden çıkarıyoruz.

Öneri Listesi

TTKOM,BIMAS,EREGL,GARAN,TOASO,TCELL,TUPRS,ULKER,YKBNK

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar