O hissede 'AL' tavsiyesi

BNP Paribas, Ülker için 26,10 TL hedef fiyatını ve 'AL' tavsiyesini korudu. BNP Paribas'ın raporunda Ülker'in 2019'un ikinci yarısında  karlılığını etkileyebilecek tek önemli değişkenin kur hareketleri olduğunun altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BNP Paribas'ın konu ile ilgili  raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Akif Daşıran - Ülker'e yaptığımız şirket ziyaretindeki önemli noktaları aşağıda özetledik

3Ç18'in yüksek baz etkisine rağmen, Ülker'in yüksek ciro büyümesi  devam etmektedir. Bu performansın temel nedenleri olarak okula dönüş  döneminin ve bayram öncesi çikolata satışlarının oldukça başarılı  geçmesi sıralanabilir. 3Ç19'da yeni ürün lansmanı olmazken, yeni ürün  lansmanlarının 4Ç19'da olması planlanmaktadır. Ülker Rusya'da bazı süpermarket zincirlerinde McVities ürünleri  satışına başladı. Başarılı olunması durumunda Ülker McVities  bisküvilerini Rus süpermarket zincirlerine satmaya devam edebilir. Bu  durum Kazakistan operasyonlarının hem ciro büyümesine hem de  karlılığına olumlu katkıda bulunabilir. Bundan sonra şirket Orta Asya'da benzer şekilde büyümeyi planlamaktadır ve 4Ç19'da bu konuda  somut gelişmeler beklenmektedir.

Şirket Temmuz ve Ağustos aylarında ürünlerine fiyat zammı veya  gramaj ayarlaması yapmadı fakat Eylül ayında bazı ürünlerde gramaj  ayarlamaları planlanmaktadır. Maliyet tarafında önemli bir değişiklik görülmemekte. Bloomberg terminallerinde palm yağı fiyatları yükseliş  trendinde görünse de aynı kaynağa göre 3Ç19 ortalaması 2Ç19  ortalamasının halen altında. Ülker yılsonuna kadar olan palm yağı  ihtiyacının fiyatını sabitlediği için palm yağındaki kısa vadeli  hareketler maliyetleri zaten etkilememektedir. Kakao fiyatları da 12  aylık sabitlenmiş durumdadır. Ülker'in 2019'un ikinci yarısında  karlılığını etkileyebilecek tek önemli değişken kur hareketleri olarak  görülmektedir. Şirketin cirosunun %40'ı VAFÖK'ün %46'sı döviz cinsi  olduğu için TL'nin değer kaybetmesi karlılığı olumlu etkilemektedir. Şirket, EUR'nun USD karşısında değer kaybetmesinden olumlu  etkilenmektedir. Şirketin 588m EUR kısa pozisyonuna karşılık 543m USD  uzun pozisyonu bulunmaktadır.

ULKER için TL26.10 hedefle AL tavsiyemizi korumaktayız."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar