O hissede 'AL' tavsiyesi

İş Yatırım, TSKB için 1,23 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Banka için AL tavsiyemizi koruyoruz, önümüzdeki yıl aktif karlılık ve net kar momentumu için daha iyi bir yıl olacak. Sonuçların etkisinin nötr olmasını bekliyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"TSKB yılın ikinci çeyreğinde TL150 mn solo net kar açıkladı.

Açıklanan kar rakamı çeyreklik bazda %23, yıllık bazda ise %10  düşerken bankanın birikimli dokuz aylık karı ise geçen yılın aynı  dönemine göre %8 artış gösterdi. Ortalama ve bizim tahminimiz olan TL156mn’a göre bankanın açıklanan son çeyrek karı beklentilerin hafif  altında gerçekleşmiş durumda. Bankanın öz kaynak karlılığı çeyreklik  bazda 300 baz puan düşerek %12.4 olarak gerçekleşti.

TSKB, üçüncü çeyrekte özellikle türev ürünlerinden yazdığı TL 68mn zarar, enflasyon  varsayımının %9.5’ a çekilmesi nedeniyle uğradığı TL15mn gelir kaybı  ve yüksek seyretmeye devam eden karşılık giderleri nedeniyle karında  düşüş yaşamış durumda. BDDK’nın ilgili tebliğinden sonra TSKB’de diğer  bankalar gibi takibe sınıfladığı kredileri arttırdı. Bankanın takip  oranı üçüncü çeyrekte 100 baz puan artışıyla %3.2 oldu.

Sene sonu için  öngörülen yaklaşık %4 civarında takip oranı da 100 baz puan yukarı  çekildi ve buna paralel risk maliyeti de (karşılıklar) 100 baz yerine 130 baz puana revize edildi. Ancak bardağın dolu tarafından  bakıldığında, yönetim önümüzdeki sene taibe atılan kredilerde önemli  bir hareket beklemiyor.

TSKB’nin ilk dokuz ay performansı, tüm yıl hedefi olan %14-15 öz  kaynak karlılığının çok rahat yakalanacağını gösteriyor. Bankanın ana  faaliyet gelirlerindeki olumlu görünüm korunmaya devam ediyor. Sene  sonu itibarıyla hedeflenen marjlar aşılmış olacak ve artış eğiliminde  olan karşılık giderlerini telafi etme görevini yerine getirmiş olacak.

Banka, tüm yıl için takip oranı ve risk maliyeti hedeflerini bir miktar yukarı çekmek durumunda kalırken ana faaliyet gelirlerindeki  güçlü gelişim bu etkiyi çok rahat en aza indirgeyecek. Banka için AL tavsiyemizi koruyoruz, önümüzdeki yıl aktif karlılık ve net kar momentumu için daha iyi bir yıl olacak. Sonuçların etkisinin nötr olmasını bekliyoruz."

TSGYO TSKB GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 12.3
Satış 12.31
Değişim 0.1%
Son Değer 12.31
En yüksek 12.54
En düşük 12.23
Haftalık Değişim 1.1503%
Aylık Değişim 11.909%
Yıllık Değişim 104.8252%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar