O hissede AL tavsiyesi verdi

Gedik Yatırım, Mavi Giyim için 77,40 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesine geri döndü. Değerlendirmede ‘Tavsiyemiz, hissenin uzun vadeli yatırım amacı ile zayıf dönemlerde kademeli olarak alınmasıdır’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ayrıntılar şu şekilde:

"2020'deki zorlu ilk yarının ardından, şirketin toparlanma sürecinde olduğunu ve 2021'de marjların normale dönmeye başlayacağını  düşünüyoruz. Mavi yılın ilk yarısında Covid-19 önlemlerinin artmasıyla  mağazalarını 2 aya yakın süre kapalı tutmuş ve zorlu bir dönem  geçirmişti. Şirket bu süreçte çoğu mağazasında kira indirimi konusunda  anlaşma sağlamış olsa da satışlar yıllık 31% FAVÖK ise 67% azalmıştı.

FAVÖK marjında da 1.140bp düşüş yaşanmıştı. Bununla birlikte şirket  için en zorlu dönemin geride kalmış olduğunu ve ikinci yarıda ilk  yarıya göre satışlarda 70%, FAVÖK tarafında da 186% büyüme bekliyoruz.

Mavi'nin yılı satışlarda 12,4% ( Şirket tahmini : -11% - +/- 2%) FAVÖK  tarafında da 40% (Şirket tahmini: 16% marj - +/- 1%) daralma ile  bitirmesini öngörüyoruz. Şirketin 2021 yılını normalleşme ile birlikte 25% büyüme ile 3,14 milyar TL satış geliri ve 19,5% FAVÖK marjı (FAVÖK: yıllık 59,3% büyüme) ile tamamlayacağını tahmin ediyoruz.

2021 için olumlu duruşumuza rağmen, yakın dönemin hisse için kolay bir süreç olmayabileceğini vurgulamak isteriz. Pandeminin ikinci  dalgasından dolayı oluşabilecek kapanmalar, tüketici dinamiklerinde ve  trafiğinde değişikliklere yol açabilir. Bu durum da, hissenin kısa vadeli görünümünde belirsizliklerin oluşmasına sebebiyet verebilir.

Dolayısıyla tavsiyemiz, hissenin uzun vadeli yatırım amacı ile zayıf dönemlerde kademeli olarak alınmasıdır.

77.4 TL hedef fiyat ile "AL" tavsiyemize geri dönüyoruz. Şirketi ve  yönetimi beğenmemize rağmen, Covid-19 sürecinin başında oluşan  tüketici dinamiklerindeki değişimin iş modeline etkisini anlayabilmek  oldukça zorlaşmış durumdaydı. Bu nedenle Mart ayının sonunda  tavsiyemizi ve hedef fiyatımızı geri çekmek durumunda kalmış ve gözden  geçirmeye almıştık.

Geçen zaman içinde, tüketici dinamiklerinin daha  anlaşılabilir olması ve 2021 yılının Mavi için önemli bir normalleşme  yılı olacağını düşünerek tavsiyemizi ve hedef fiyatımızı  güncelliyoruz. Hisse yıl başından beri BIST-100'e göre - 30% rölatif  performansa sahip olmakla birlikte, 2021T ve 2022T FD/FAVÖK 4,5x ve 3,6x çarpanları ile işlem gördüğünü belirtmek isteriz. Hisse 77,4TL  hedef fiyatımız ile birlikte 67% potansiyele sahip olup 2021T'deki  zımni adil değer FD/FAVÖK çarpanı x7,5'tir."

MAVI MAVI GIYIM SAN VE TIC A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 80.5
Satış 80.55
Değişim 0.65%
Son Değer 80.5
En yüksek 80.85
En düşük 77.85
Haftalık Değişim -2.8364%
Aylık Değişim 8.7837%
Yıllık Değişim 38.1974%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar