O hissede 'AL' tavsiyesi verdi

Yapı Kredi Yatırım, Anadolu Hayat için 13 TL hedef fiyatla 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Hedef fiyatımız %23 getiri potansiyeline işaret etmektedir' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Detaylar şu şekilde:

"Anadolu Hayat’ın net karı 4Ç20’de 133 milyon TL seviyesinde gerçekleşti (YKY beklentisi: 110 milyon TL ve piyasa beklentisi 119 milyon TL). Net kar bu çeyrekte çeyreklik %1 düşüş gösterirken, yıllık %10 artış kaydetti. 2020 özkaynak karlılığı %36 seviyesine ulaştı
(2019: %32). Şirket 4Ç20’de piyasa beklentisinden %12 daha olumlu net kar elde etti.

Hayat operasyonunda sonuçlar beklentilerimizin altında kalırken, yatırım gelirleri ve bireysel emeklilik operasyonu katkısı beklentilerimizden daha olumlu gelişti. 2021’in ilk yarısında hayat sigortacılık operasyonlarında artan TL faizler neticesinde zayıf seyrin devam etmesini öngörüyoruz.

Kredi bağlantılı hayat sigortacılığı ürünleri toplam prim üretiminin yaklaşık %60’ını oluşturmaktadır. BES segmentinin ise özellikle yönetilen fonların içinde hisse oranının %12 gibi düşük bir seviyede olması sayesinde daha korunaklı kalabileceğini düşünüyoruz. Anadolu Hayat’ın 4Ç20 net karı piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Sonuçları hisse için sınırlı olumlu olarak değerlendiriyoruz.

Hisse yıl başından bugüne XU100’e göre %21 daha iyi performans göstermiştir. Anadolu Hayat için AL tavsiyemizi koruyoruz ve 12 aylık hedef fiyatımızı 13TL/pay olarak koruyoruz. Hedef fiyatımız %23 getiri potansiyeline işaret etmektedir.

Anadolu Hayat güncel 2021 tahminlerimize göre 2.5x F/DD ve 8.3x F/K oranları ile işlem görmektedir. Şirket’in 2021’de net karını %6 büyütmesini tahmin ediyoruz ve özkaynak karlılığının %32 seviyesine gerilemesini öngörüyoruz. Özkaynak maliyetini %16.6 (risksiz getiri oranı %13, hisse primi %6, beta 0.6x) olarak kullanıyoruz ve özkaynak maliyetinde her 100 baz puanlık değişim, hedef fiyatımıza yaklaşık %8 etki etmektedir. 2020 net karından %7.4 temettü verimliliği tahmin ediyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar