O hissede AL tavsiyesi verdi

Yapı Kredi Yatırım, Anadolu Hayat Emeklilik için 13 TL hedef fiyatla 'al' tavsiyesini korudu. Analizde, 'Hayat  brimi ile ilgili kısa vadedeki zayıf görünüme rağmen emeklilik  tarafındaki güçlü seyir sayesinde hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz  ve 12 aylık hedef fiyatımız 13TL seviyesindedir.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Analizle ilgili ayrıntılar şu şekilde:

"Anadolu Hayat Emeklilik Mart ayında hayat segmentinde 170 milyon TL brüt prim üretimi gerçekleştirdi. Bu geçen senenin aynı ayına göre %5 artışa, önceki aya göre ise %42 artışa işaret etmektedir.

1Ç21 i 4Ç20 ile karşılaştırdığımız ise %10 artışa denk gelmektedir. Martı  ayında tüketici kredilerinde sınırlı toparlanma ve kredi-dışı ürünlere  ağırlık verilmesi sayesinde prim üretiminde belirgin bir artış  gözlemliyoruz.

Yılın ikinci çeyreğinde prim üretiminin yüksek  seviyelerde seyreden TL faizler ve neticesinde yavaşlayan kredi  büyümesi nedeniyle ilk çeyreğe paralel seyretmesini öngörüyoruz.

Hayat  brimi ile ilgili kısa vadedeki zayıf görünüme rağmen emeklilik  tarafındaki güçlü seyir sayesinde hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz  ve 12 aylık hedef fiyatımız 13TL seviyesindedir.

Hisse 2021  tahminlerimize göre 2.3x PD/DD ve 7.6x F/K ile işlem görmektedir.

Açıklanan veriyi olumlu değerlendirmekteyiz. Hissenin son 2 iş gününde
%13 artmış olması önden bir fiyatlanma ihtimalini de göstermektedir. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar