O hissede AL tavsiyesi verdi

Yapı Kredi Yatırım, ilk çeyrek finansallarında beklentilerin oldukça üzerinde net kar açıklayan Coca Cola İçecek hissesi için hedef fiyatını 94,6 TL, tavsiyesini 'AL' olarak korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım'ın konuya ilişkin raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"CCOLA - 1Ç21 Finansal Sonuçlar: Son derece başarılı bir operasyonel performans

1Ç21 Sonuçları

CCOLA 1Ç21'de 403 milyon TL net kar açıkladı. Bu rakam piyasa  beklentisi olan 289 milyon TL'den daha iyiyken bizim beklentimiz olan 411 milyon TL'ye paralel gerçekleşti. Özellikle hem satışlar hem de VAFÖK olmak üzere faaliyet performansının beklentilerden daha iyi  gelmesi sonuçların en dikkat çekici tarafı oldu. Öte yandan %30 olarak  gerçekleşen efektif vergi oranı bizim tahminimizden yaklaşık 5 puan  daha yukarıdaydı. Şirket yönetimi beklentileri aşan son derece  başarılı performansa rağmen 2021 hedeflerinde pandemiye ve aşılama  süreçlerine bağlı belirsizliklerden ötürü bir değişikliğe gitmedi.

Özet Görüşümüz

Güçlü faaliyet performansının hissedeki son dönemde oluşan olumlu  görünümü bir süre daha desteklemesini bekliyoruz. Yakın dönemde yeni  makro ve şirket özelindeki tahminlerimizle modelimizi güncelleyeceğiz.

Özellikle faaliyet kar marjlarındaki muhafazakar olduğu anlaşılan  tahminlerimizde yapacağımız değişiklikler hedef fiyatımızda yukarı  yönlü revizyon riski oluşturuyor. Bu aşamada hisse için 94,6 TL hedef  fiyatla AL önerimizi koruyoruz ve hisseyi Model Portföyümüzde tutmaya  devam ediyoruz.

Analizin tamamı için:

https://www.ykyatirim.com.tr/mailing/533932d6-94d4-42c3-8154-400581eb3141.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları