O hissede AL tavsiyesi verdi

Şeker Yatırım, TSKB için 2,35 TL hedef fiyatla "al" tavsiyesini korudu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şeker Yatırım, TSKB için 2,35 TL hedef fiyatla "al" tavsiyesini korudu.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

TSKB 1Ç22 solo finansal sonuçlarında beklentilere paralel ve yeni rekor yüksek seviyede 606 milyon TL net kar açıkladı. (Çeyreksel bazda %93 artış). Açıklanan net kar rakamı bizim 604 milyon TL olan beklentimize ve 607 milyon TL olan piyasa beklentisine paralel gerçekleşmiş oldu.

Bankanın 3 aylık karı geçen yıla göre %168 artarak %37,8 ortalama özkaynak karlılığına işaret etmektedir. Beklentilerden iyi gelen çekirdek bankacılık gelirleri, ticari kar ile beklentilerden yüksek gelen kredi karşılıkları ve diğer karşılıkların birbirini dengelemesi sebebiyle sonuçlar
beklentimize paralel gerçekleşmiştir.

Banka 215 milyon TL tutarında ek serbest karşılık ayırmıştır ve toplam tutar 655 milyon TL seviyesine ulaşmıştır. Marjlarda devam eden toparlanma, ücret ve komisyon gelirlerinde yıllık gözle görülür artış, 281 milyon TL ticari kar, YP kredilerde zayıf performans ve kredi karşılıklarında artış çeyreğin ana unsurları olarak öne çıkmaktadır.

Banka yönetimi 2022 bütçesinde değişikliğe gitmemiştir. Hisse üzerinde önemli bir etki beklemiyoruz. Hisse için 2,35 TL olan hedef fiyatımızın %27 artış potansiyeli bulunmaktadır. “AL” tavsiyemizi koruyoruz. Hisse 2022T 3,1x F/K (Benzerlerine göre %5 primli) ve 0,6x F/DD
çarpanlarıyla ve %21,8 ortalama özkaynak getirisiyle işlem görmektedir.

MARJLARDA DEVAM EDEN TOPARLANMA

Net faiz marjı 130 baz puan toparlanarak %5,2 seviyesine yükselmiştir ve bütçe beklentisi olan %4 seviyesinin üzerinde gerçekleşmiştir.

Bankanın Tüfe endeksli kağıtları değerlemede kullandığı oranı 23 seviyesinden %43 seviyesine yükseltmesi nedeniyle marjlar olumlu etkilenmiştir.

Net ücret ve komisyon gelirlerinde kuvvetli artış. 4Ç21’deki %31 artışı takiben, ücret ve komisyon gelirleri çeyreksel bazda kuvvetli %58 oranında artmıştır. Yıllık artış oranı ise %195 seviyesindedir ve %30 olan bütçe beklentisinin bir hayli üzerinde gerçekleşmiştir.

TGA rasyosu %3,4 seviyesindedir. (Bütçe: <%4,5). TGA rasyosu 20 baz puan aratrak %3,4 seviyesine yükselmiştir. İkinci aşama karşılık oranı 10 baz puan artarak %19,2 seviyesine yükselmiş, üçüncü aşama karşılık oranı ise 80 baz puan azalarak %53,2 seviyesine gerilemiştir.

İkinci grup kredilerin ağırlığı ise 130 baz puan artarak %13,1 seviyesine yükselmiştir. Toplam kredi riski maliyeti ise 219 baz puan seviyesinde gerçekleşmiştir. (Bütçe: <200 baz puan). Kur etkisinden arındırılmış kredi riski maliyeti ise 49 baz puandır

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar