O hissede AL tavsiyesini korudu

Ziraat Yatırım, Vakıfbank için hedef fiyatını 7,50 TL'den 6,95 TL'ye indirirken, 'al' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Yüzde 34,6 oranında iskontolu işlem gören Vakıfbank için daha önceki "AL" önerimizi koruyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım, Vakıfbank için hedef fiyatını 7,50 TL'den 6,95 TL'ye indirirken, 'al' tavsiyesini korudu.

Ziraat Yatırım konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Vakıfbank'ın 2020 yılının dördüncü çeyreğindeki net dönem karı bir önceki çeyreğe göre %39,2 oranında azalarak 669mn TL'ye gerilemiş ve hem beklentimiz olan 695mn TL'nin hem de piyasa beklentisi olan 704mn TL'nin biraz altında gerçekleşmiştir.

Dördüncü çeyrek kar rakamıyla birlikte Vakıfbank'ın 2020 yılı net dönem karı bir önceki yıla göre %78,8 oranında artarak 5.010mn TL'ye yükselmiştir.

TÜFE endeksli tahvillerden 1,9 milyar TL gelir kaydedilmesine (TÜFE endeksli toplam tahviller 4,5 milyar TL artarak 43,2 milyar TL'ye çıkarken, bu menkul kıymetlerden alınan gelir çeyreksel 894mn TL artış göstermiştir) karşın kredi mevduat makasındaki daralmanın devam etmesiyle Banka'nın net faiz gelirleri çeyreksel bazda %23,9 oranında azalarak 4,1 milyar TL'ye gerilemiştir.

Net ücret ve komisyon gelirleri normalleşmeyle birlikte bir önceki çeyrekte yaşanan görece yüksek artışın ardından bu çeyrekte%11,6 oranında düşmüş ve 765mn TL'ye gerilemiştir.

Öte yandan, swap maliyetlerinde artış (swap giderleri çeyreksel bazda 213mn TL artarak 4Ç2020'de 724mn TL'ye yükselmiştir) yaşansa da açık pozisyonların kapatılması ve kurlardaki gerilemeyle birlikte Banka, bir önceki çeyrekteki 1,72 milyar TL ticari zarardan dördüncü çeyrekte 26mn TL ticari kara geçmiştir.

Karşılık giderleri ise 220mn TL'lik serbest karşılığın etkisiyle bir önceki çeyreğin %6,2 oranında üzerinde gerçekleşmiş ve 2,8 milyar TL olmuştur. Ayrılan serbest karşılıkla birlikte Banka'nın toplam serbest karşılıkları 1.072mn TL'ye yükselmiştir.

Banka'nın net faiz marjı mevduat maliyetlerindeki görece yüksek artış ile birlikte çeyreksel bazda 125 baz puan azalarak %5,53 olmuştur. Banka'nın ortalama özsermaye karlılığı da son çeyrekte düşük kar rakamıyla birlikte orta tek haneye gerilerken, Banka 2020 yılını
%12,6 ortalama özsermaye karlılığı ile tamamlamıştır.

Vakıfbank'ın hedef hisse fiyatını, tahminlerde yapmış olduğumuz değişiklikler ve piyasa çarpanındaki güncellemeye bağlı olarak 7,50TL'den 6,95TL'ye çekiyoruz. Hedef hisse fiyatını aşağı yönlü güncellememize karşın güncellenmiş hedef hisse fiyatına göre %34,6 oranında iskontolu işlem gören Vakıfbank için daha önceki "AL" önerimizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar