O hissede 'AL' verdi

Marbaş Menkul, Anadolu Efes hissesi için bir analiz raporu yayımladı. Buna göre aracı kurum, 'Risksiz getiri oranı %18, hisse risk primi %5,5 olarak varsayılmıştır' tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ayrıntılar şu şekilde:

"Satış projeksiyonunda şirketin toplam hektolitre bazında bira satış hacmi hesaplanıp, IMF küresel büyüme tahminlerine göre talepteki  sapmalar incelenmiştir.

Alkolsüz içecek satış hacminde ise ortalama  hacim üzerinden satış hacimleri hesaplanmıştır. İlerleyen yıllardaki  satış fiyatları için fiyat tahminleri öngörüsünde, tahmini vadeli  döviz kurları göz önünde bulundurularak net satışlar bulunmuştur.

Bunun üzerinden de ilerleyen yıllarda litre başına düşen satış fiyatı ortalaması tahmin edilmiştir. Faaliyet giderleri ve satışların  maliyetindeki kırılımlarda, ölçek ekonomisinden faydalanılarak  önümüzdeki yıllarda iyileşme olacağı varsayılmıştır.

Değerlememizde, net satışlarda %15,43 birleşik büyüme  öngörülmüştür. Şirketin beta değeri 1,03 olarak kabul edilmiş olup,  ağırlıklı ortalama sermaye maliyeti ise %18,96 olarak hesaplanmıştır.

Risksiz getiri oranı %18, hisse risk primi %5,5 olarak varsayılmıştır. İndirgenmiş nakit akımı analizi yöntemine göre şirketin önümüzdeki 5  yılda üreteceği serbest nakit akımları projekte edilmiştir.

Yaptığımız İNA çalışmasında hisse fiyatı için öngördüğümüz hedef fiyat 35,50 TL’dir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar