O hissede 'Endeks Üzerinde Getiri' tavsiyesi

Oyak Yatırım, üçüncü çeyrekte piyasa beklentisi üzerinde kar açıklayan Aygaz hedef fiyatını 12,75 TL’den 13,50 TL’ye, tavsiyesini 'Endekse Paralel Getiri'den 'Endeks Üzerinde Getiri'ye revize etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Detaylar şu şekilde:

"Aygaz üçüncü çeyrekte piyasa beklentisi olan 74mn TL’nin (bizim beklentimiz: 45mn TL) üzerinde 83mn TL net kar açıkladı.

FAVÖK ise 208mn TL ile ortalama beklenti olan 214mn TL’ye yakın gerçekleşti. Net borç geçen çeyreğe göre %29 azalırken net borç/FAVÖK ise 2.3’den 1.3’e geriledi.

Satış gelirleri artan ürün fiyatları ve satış hacmi ile geçen seneye göre %19 artarken, 40mn TL’lik stok karının da etkisiyle FAVÖK geçen seneye göre %38 büyüdü.

Öte yandan, Tüpraş’ın olumsuz katkısıyla iştirak gelirleri -12mn TL olarak gerçekleşti. Şirket 2020 için tüp LPG satış hacmi beklentisini 285-300 bin ton, otogaz beklentisini de 660-700 bin ton (önceki 590-630 bin ton) olarak korudu.

Güçlü FAVÖK ve azalan net borcu göz önünde bulundurarak hedef fiyatımızı 12.75 TL’den 13.50 TL’ye yükselttik. Böylece hisse ile ilgili tavsiyemizi %26 yükselme potansiyeli ile Endekse Paralel Getiri’den Endeks Üzerinde Getiri’ye revize ettik. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar