O hissede 'Endeks Üzerinde Getiri' tavsiyesi

Ak Yatırım, Lokman Hekim’i 27,40 TL hedef fiyat ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesiyle araştırma kapsamına aldı. 2021 yılında cironun yıllık %24, FAVÖK’ün yıllık %30 ve net kar borçluluğun azalmasıyla yıllık %91 büyümesini bekliyoruz.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ayrıntılar şu şekilde:

"Lokman Hekim’i “Endeksin Üzerinde” öneri ve hisse başı 27,40 TL 12 aylık hedef fiyat ile araştırma kapsamına alıyoruz.

Hissenin güçlü performansına rağmen (son 3 ayda endeksin %50 üzerinde performans), 2021 tahminlerine göre hisse 5,9x FD/FAVÖK ve 8,2 F/K ile işlem görüyor. 2021 yılında cironun yıllık %24, FAVÖK’ün yıllık %30 ve net kar borçluluğun azalmasıyla yıllık %91 büyümesini bekliyoruz.
2020’de karlıkta ciddi artış oldu.

Şirket karlılığı 2020’de, Lokman Hekim Üniversitesi hastanesinin, Ankara hastanesi ile yaptığı ortaklıktan ve daha iyi fiyatlama ortamından olumlu etkilenerek arttı. Şirketin 2020’de FAVÖK marjı %22,8’e yükseldi (2019 FAVÖK marjı ise %13,1 oldu). Belirtmek gerekirse, Üniversite hastaneleri yüksek SUT ile fiyatlandırıldığından, Lokman Hekim, Üniversite hastanesi ortaklığından dolayı daha yüksek devlet desteğinden faydalanma imkanı buldu.

Şirket, toplam yatak kapasitesinin ~%30'unu (toplam 664 yataktan 210'u) Lokman Hekim
Üniversitesi Hastanesi'ne ayırdı. Yönetim, ileride Ankara’daki diğer hastanelerinin de üniversite hastanelerine dönüşebileceğini belirtti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar